...letní mod...

středa, července 10, 2024

Příjemný večer, vážení!

Zvu vás k nám domů. Letní atmosféra se vloudila i k nám. Dekorovat jsem začala už koncem května, začínám mytím oken a výměnou závěsů. Prší sice jen občas, ale čistá okna jsou opravdu milostí... Právě teď je bouřka...
Barvy volím tlumené, chladivé - modré, našedlé a bílé polštářky, plédy ve stejných barvách. Ale ty fakt nejsou potřeba... V podobných tónech jsou i všechny dekorace. Nekupovala jsem nic nového, vše bylo v krabici "moře".
Věnec na vchodové dveře jsem si udělala nový. 

Chtěla jsem trochu změnu, i když motiv "moře" je zachován. Z víka kartonové krabice jsem vystříhla cca 4 cm široký kruh. Přírodní papír z kytice jsem nařezala na asi 15 cm široké pruhy, ty jsme stáčela a omotávala jimi karton. Tak vznikl základ věnce. Dekorovala jsem pomocí tavném pistole.

Kartonový základ se mi osvědčil, je lehký a plochý, což na dveře celkem výhoda.


Skleník po babičce v předsíni je taky v letním kabátku. U nás teď prostě vládnou mušle, rybičky, lastury, hvězdice a jiné mořské "potvory" :o)

Ty kovové rybičky jsou návnady, vzpomínka na tátu - rybáře. Vzpomínek tu mám víc.



Bez mihotavých světýlek svíček si neumím večer představit.  

Tenhle stoleček se dost proměňuje - teď je ve vázičce květ hortenzii, který jsem ulomila při pletí... A další vzpomínka . podkafíčka jsou od milé Jarky, která už skoro dva roky není mezi námi...

To nejsou mořští ježci, to jsou usušené máčky. Jedna z mála rostlin, které si slimáci na zahradě ani nevšimnou - proč asi :o)



Police v jídelně jsou taky v letním módu. Tomu odpovídá i letně prostředky stůl, ale o tom zase někdy příště. Léto je přece v plném proudu!




Užijte si v klidu a pohodě letní dny a večery!

Vaše Helena

You Might Also Like

50 komentářů

  1. Helenko, já mám moc ráda tvoje dekorace. Že jsou takové decentní, člověk se rád podívá, zklidní, naladí na léto (nebo vánoce). Takové čisté, uspořádané, moderní. Moc se mi líbí. A každý předmět jak kdyby měl příběh a své místo... Krásné dny přeji - a chci dodat u vody, jak se dívám na tvé dekorace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leničko, moc děkuji! To se tak krásně čte!
      Jsi moc milá!
      Přeji krásné a pohodové léto! H.

      Vymazat
  2. Helenko máš to krásné, ale já málem nestačím vařit ani uklízet v létě, nakládat, zavařovat, dělat marmelády hlídat vnoučata a ty to máš doma tak krásně vymakané. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Iwko! Ujišťuji tě, že taky zavářím (někdy to je uf :o)), starám se o dům a zahradu. A hlavně o hodně pracovně vytíženého manžela a aktivního psa :o). Nemám tedy vnoučata, ale nemocnou mámu. Poslední tři dny bráníme vodě ve vstupu do domu! Zatím vyhráváme!
      Přeji hezké a radostné dny. H.

      Vymazat
    2. Helenko, s tou vodou, to je nadělení. Přeji ať vyhráváte i nadále. Před ohněm utečeš, před vodou ne - tak to říkala má babička. Držte se. Přeji hezké dny. Zdraví Iwka

      Vymazat
    3. Iwko, moc děkuji! Máme v suterénu pracovnu, před lety tam bylo 40 cm vody, udělala se opatření, ale občas se stane, že tam voda hrkne. Lilo skutečně hodně a ze špatného směru...
      Vysoušíme, pršet už nemá, tak snad...
      Děkuji a přeji hezký večer, H.

      Vymazat
  3. Překrásně uspořádané to máš, Helenko a moc se mi to líbí. Obdiv! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Máš to moc hezké Helenko. Jsi šikovná. Přeji Ti krásné letní dny.

    OdpovědětVymazat
  5. Heleno, tvoje dekorace jsou pohlazením pro oko. Vždycky se mi moc líbí a tohle léto není výjimkou. A připomněla jsi mi, že v mém obývákovém minidekoračním koutku by bylo na čase jarního ptáčka vyměnit za nějaké škebličky a kamínky. Když už je červenec (ale utěšuju se tím, že kytky kvvětou a ptáci lítají v létě :D).
    Hezké poněkud horké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Stáňo! Jé, jasně! Já tu mám taky nějaké ptactvo, třeba v koupelně je racek :o) A kytky, to je přece léto!!!
      Užij si víkend, H.

      Vymazat
  6. Helenko,to je nádhera.Už ten nápaditý a zase jiný věnec.I ostatní dekorace se mi moc líbí.
    Já bych na něco takového už nepřišla.A mám tu zrovna vedle sebe na stolku plnou mísu mušliček.
    Měj hezké letní dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, moc děkuji! Ale přišla, máš skvělé nápady a šikovné ruce!
      Moc tě zdravím, H.

      Vymazat
  7. Pěkně jsi si vyhrála a doladila vše do posledního detailu. Také jsem to tak doma zdobila, ale nyní jsem sama a nějak mě to opustilo. Umyju, uklidím, naleštím, ale je to celoroční styl, já si užívám advent. Pěkné letní dny a zdraví Večernice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, milá Večernice. Chápu to, v průběhu života člověk různé věci a situace přehodnotí...
      Posílám pozdravy, H.

      Vymazat
  8. Krásne letné, Helenka, užívaj si leto, pa Z.

    OdpovědětVymazat
  9. Věneček povedený - takový něco jiného. A moc hezké, vkusné a působivé je letní dekorování u vás doma. Vyzařuje letní pohodu. Prostě to umíš.
    Pohodové letní dny, Helenko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  10. Jsi kreativní a tvůrčí typ. U tebe musí být krásné pobývat. Všechny ty drobnosti něco znamenají a něco nebo někoho připomínají. Představují citlivou a vnímavou duši.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, to jsou moc krásná slova - opravdu děkuji!
      Přeji hezké letní dny, H.

      Vymazat
  11. Léto je v plném proudu, je tomu tak. U nás se to sice neprojevuje dekoracemi (ty měníme asi akorát na Vánoce), ale přehlédnout to nejde, protože jak mám konečně čas číst, tak jde najít knihy všude možně :-) Sice to není tak pěkné na pohled, ale co se dá dělat :-) Krásné letní dny přeju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byt plný knih jsme vždycky měli a mám to ráda.
      Tak přeji hodně pohody a klidu na čtení, Marie Veroniko! H.

      Vymazat
  12. Helo, tvoje dekorace jsou vždycky moc hezké, navodí domácí klid a pohodu. Nápad s věnečkem je super, líbí se mi hóóódně moc. Měj se hezky a užívej si léto, pá 🌞😉

    OdpovědětVymazat
  13. Lezarts
    U vás je pohoda, jak na riviéře! Conchiolog by také zaplesal :-)))
    Ať žije léto!

    OdpovědětVymazat
  14. Helenko, je to moc pěkné, hlavně obdivuji tu chuť to měnit podle ročních období a nálady. Ať se daří a počasí tu letní pohodu podtrhne. 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji. Ano, dekorace měním v přízemí, soukromé pokoje zůstávají více méně stejné. Tam když změna, tak pořádná...:o)
      Měj se moc hezky, H.

      Vymazat
  15. Helenko, obdivuji ty tvé obří stříbrné formičky. Ty tedy jsou. Vůbec všechno máš pěkně nazdobené a těch mořských památek na dovolenou... Jako vždy mně nejvíc učarovaly police nad stolem. Ty máš vždy tak elegantně nakombinované, že je radost se dívat.
    Přeji ti krásné letní dny s přímořsku atmosférou. Pa Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, to je dědictví po manželově babičce. Tchán mi kdysi přinesl krabici a kroutil hlavou nad mou radostí - rezavé železo :o)
      Děkuji moc, ty police - vždycky je sundám komplet, že udělám změnu a pak se kouknu na staré fotky a je to stejné, nebo jen nepatrně pozměněné. Jsou tam kousky z dědictví i bazarů a taky dvojkový socialistický bílý porcelán...
      Přeji krásné letní dny, H.

      Vymazat
  16. To je krásné!! Úplně mi to dává Řecký vibe! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Míšo! Na řecké vlně jedu moc ráda...
      Přeji hezký večer, H.

      Vymazat
  17. Helenko, nádherné dekorování. Ovšem ten věnec mě uchvátil. Je moc krásný. Měj pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Marti. Věnec je zase trochu jiný, jsem s ním spokojená...
      I tobě přeji příjemné dny, H.

      Vymazat
  18. Helenko,jsi moc šikovná,máš zlaté ruce a dekorativní nápady.Věnec je nádherný,cítíš se jako u moře.Všechny tvé dekorace navozují pohodu,krásné letní dny přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, velice děkuji za moc milou pochvalu!
      Přeji příjemný večer, H.

      Vymazat
  19. Prava letni atmosfera, jen co je pravda, Helenko:-). Hezke letni dny. M.

    OdpovědětVymazat
  20. O svátcích jsem konečně po roce a půl umyla okna a měla jsem z toho fakt strašnou radost. Krásně to máš doma vyzdobené. Já jsem ráda, když je doma aspoň uklizeno :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, buď v klidu! Okna mám po těch deštích jako čuně, Aaronek se taky stará, abych měla co dělat.
      Posílám pozdravy, H.

      Vymazat
  21. podobný styl mají doma moji rodičové, moje maminka si totiž vždycky přála takový mořský/námořnický koutek, tak už si to konečně splnila :D

    OdpovědětVymazat