...nakládaný sýr...

pondělí, září 13, 2010

Dobré ráno,

tento týden začneme ostře a ...no ano, i smradlavě! Občas si tuhle lahůdku ráda dám. Je na ni asi spousta receptů, já nakládám takhle:


Skoro všechno, co potřebujete je na fotce -
vyzrálé sýry s bílou plísní
cibule
česnek - stroužky rozmačkám nožem naplocho
pepř
feferonka
olej - půl slunečnicového, půl olivového
trocha bylinek - bazalka nebo tymián


A teď už jen krájíte a vrstvíte. Tentokrát jsem přidala ještě pár papriček jalapenos a kapary. Vše zalejeme olejem. Sklenici zavřeme, uložíme v lednici alespoň na 3 dny.
Nejlíp chutná s čerstvou bagetou a pivem.


Tak vám přeju, ať má tento týden říz, jako tahle dobrota.

Moc vás zdravím, Helena

You Might Also Like

23 komentářů

  1. Teda, vypadá to dobře...úplně jsem dostala chuť.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahooooj beruško zlatá, moc Tě zdravím, tak jsem kooonečně zase na blogu. Téda a že jsem tu dlouho nebyla, i dle Tvých báječných příspěvků, přeskakuji a nevím co dřív obdivovat. Recept na čajík určitě vyzkouším, ten neznám a nakládaný Hermelín miluji, zrovna o víkendu jsem si říkala, že musím naložit, tak jsi mě zřejmě popohnala :o)
    Přeji i Tobě ať má nový týden řádný říz a to jen v tom nejlepším!!!!! Zdravím Terču a Adámka :o)
    Tak jdu projít ještě jednou Tvé staré, pro mě nové příspěvky - jednou mi to prostě nestačí :o))

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky Helenko,

    já už plánuji udělat takovou mňamku dlouho a po tom, co jsi tu zde vystavila tento příspěvěk, tak nebudu již dlouho váhat. Vypadá to tak dobře a moc chutně.

    Pohodový den. Eva

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Heli,nádherné fotky s takovou dobrotou.Takové mňamky mám také moc ráda.Vypadá to velice dobře...hned bych ochutnala :o))Pěkný a pohodový den.Soňa

    OdpovědětVymazat
  5. Helenko, tak to vypadá velice dobře! Plísňové sýry já můžu na všechny způsoby a tento se mi moc pozdává. Ani to není příliš složité - přesně pro mě :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Janinky, díky za komentář! Trochu chlapská dobrota, ale nám holkám taky chutná, že :o)

    Martinko, ty si zlatá! Chyběla si mi, tvoje komentáře jsou vždycky tak milé a tak blízké! Děkuji moc, moc, vážím si každého slova!
    Díky i za pozdravy pro děti, ráda vyřídím.

    Holky moje, mějte krásné odpoledne. Pa H

    OdpovědětVymazat
  7. Evi, pěkně je nalož, určitě si pochutnáte! Děkuji za komentář!

    Soni, občas si představuju, jak by probíhaly ty naše ochutnávky - na jednom blogu jablíčka, jinde buchtičky, masíčko...,ale máme jen ty fotky. Děkuji za návštěvu.

    Jani, na tom je nejtěžší vydžet těch pár dní jen koukat na sklenici v lednici :o)

    Mějte krásné odpoledne, H.

    OdpovědětVymazat
  8. HELENKO ,KOUKÁM A ZJIŠŤUJI ,ŽE NEZNÁM.
    TAK ASI VYZKOUŠÍM .VYPADÁ VŠE BÁJEČNĚ .
    HEZKÝ VEČER PŘEJI .BOHDA

    OdpovědětVymazat
  9. Ňam, ňam . Nakládané sýry máme moc rádi. Raceptík Helenko určitě vyzkouším. Už teď si mi sbíhají sliny...Andy

    OdpovědětVymazat
  10. Jůůů,to vypadá krásně.
    Heli zásobuješ nás recepty tak rychle,že nestačím vařit,péct,chystat.Tvarohovo citronový koláč už jsem dělala,ale na pečený čaj zatím ještě nedošlo a už je tu další dobrota,která mě zase láká,protože hermelín já miluju

    OdpovědětVymazat
  11. Tedy Helenko, ty nám ale děláš chutě.Vypadá to božsky....Lena

    OdpovědětVymazat
  12. Heli,
    vypadá to úžasně!! Tedy to bych si teď s chutí dala s tou bagetou a pivem!!!
    No a zase musím jít do ledničky!!! :o)))
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  13. Bohdanko, doufám, že ti bude chutnat!

    Andy, vítám vás a těším se, že si pochutnáte!

    Blani, asi vypadám, že pořád jím :o) Ten čaj určitě ještě stihneš, je teď všude spousta vyzrálého ovoce...a sýr je naložený raz dva...

    Krásnou dobrou noc, zdravím H.

    OdpovědětVymazat
  14. Leni, ono to i božsky chutná...

    Jaruško, to jsem se zasmála! Zase si v noci píšeme o jídle, že...kdo to má pak vydžet žít zdravě :o)

    Krásnou dobrou noc moje milé, H.

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné ráno Helenko,
    hned po ránu a taková dobrota na Tvém blogu.Vypadá to báječně a určitě to i božsky chutná....já syry miluji a obzvlášť tenhe.
    Tak dobrou chuť a krásný celý den.Marťa

    OdpovědětVymazat
  16. Helenko,
    plesnivé sýry zbožňuju. Ale nenakládám, protože je u nás jím jen já :o(
    ... a ty tvoje vypadají tak lákavě! Možná, že kdybych přidala ty pálivé papričky, tak by si i manžel dal říct :o)
    Věřím, že je to veliká mňamka.
    Pěkný večer
    papa
    L.

    OdpovědětVymazat
  17. AHOJ HELÍÍÍÍ TAK UŽ NAKLÁDÁM TAKÝÝÝÝ.DÍKY TVÝM FOTEČKÁM...NIKDY JSEM SÝR NALOŽENÝ NEJEDLA TAK V SOBOTU BUDE OCHUTNÁVKA. PA DARČA

    OdpovědětVymazat
  18. Marťo, díky za komentář! Už jsme ochutnali, jen potom člověk nesmí moc mezi lidi (nebo jim musí dát taky ochutnat...)

    Lucinko, nalož si jen pro sebe, dva tři, třeba manžela zlákáš...

    Darinko, to je super, snad vám bude chutnat!

    Pěkné odpoledne, zdravím, H.

    OdpovědětVymazat
  19. Helenko, jste báječná kuchařinka:o)...mám týden co vařit...než vyzkouším všechny receptíky...děkuji za inspiraci a máte můj obdiv...Eliška

    OdpovědětVymazat
  20. Eliško, díky za návštěvu a pochvalu! Mám syna ve "vývinu", vařím opravdu denně a hodně. Tohle jsou jen střípky :o)
    Zdravím H.

    OdpovědětVymazat
  21. Nakládaný Hermelín je delikatesa. Taky občas dělám.

    OdpovědětVymazat