...Kós naposledy...

úterý, října 15, 2024

Příjemný večer, vážení!

Než se naposledy podívám na řecký ostrov, ještě malé doplnění k minulému příspěvku. Koncert, na kterém jsme byli byl natáčen a bude živá deska. Dobrá zpráva pro milovníky hudby Davida Gilmoura. Pokud si chcete udělat představu už teď, přidávám odkaz na koncert z 28.9.. A jestli vydržíte až do konce uvidíme, jak se Gilmourovi při hře přetrhl popruh. Není jen tak nějaký - koupila mu ho manželka k narozeninám a kdysi patřil Jimimu Hendrixovi... Brašnáři v Římě ho promptně opravili a slouží dál :o)
A teď už pojďme k moři.


Pro letošní dovolenou jsme vybrali Hotel Dimitra 
První pohled do našeho pokoje - pohodlný, vkusný, dokonale čistý.


Pod okny příjemný bazén s vířivkou a moře... A východy slunce. Prostě sen...




 
V celém areálu bylo spoustu lehátek jak u bazénů, tak u moře, několik barů a míst, kde jste si mohli prostě jen posedět a kochat se výhledem. Velkým bonusem byl fakt, že přes den nikde nehrála žádná hudba, slyšet bylo jen moře. Nádhera. Kdybych měla hotelu něco vytknout, tak snad personál v jídelně. Všichni byli milí a příjemní, problém byl v organizaci práce. Jako praktické ženská jsem mírně trpěla :o) Šéf jídelny je většinou persona, které stačí jen mrknout a všechno lítá. Tady se spíš pletl :o) Jídlo bylo ale skvělé.





Líbil se nám klidný bar téměř na břehu moře. Večery tam byly příjemné...


Jako už vlastně tradičně jsem měla na dovolené narozeniny. K mé velké úlevě mi nezpívala polovina jídelny jako loni :o), ale na pokoji jsem našla přání, víno a dortík. Milé, že.


Poslední odpoledne jsem měli návštěvu :o) Hravě překonaly zeď a pod palmou spásly všechny spadané datle... Zapózovali a zase odskotačily :o)


Poslední ráno. Hotel ještě spí. Za chvíli přijede bus a pak odletíme. Hezky nám tu bylo...


A nakonec - bez bílého kostela s modrou střechou by snad nebylo Řecko Řeckem. Tady na dvorku seděla milá babička kostelnice a uvnitř měli tuhle krásu...




A příště si vezměte dobré boty - budeme chodit po Římě :o)

Moc vás zdravím!
Vaše Helena

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Wow, bougie. :D Za celý svůj život jsem u moře párkrát stanul, ale byl jsem jen na dvou luxusních dovolených ve Středomoří; návštěva Kósu byla právě jednou z nich. Mám pocit, že mě tyhle příspěvky trochu vrací právě do těch časů... Ta sedmá fotka odspodu, s lodí, je výtečná. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Překrásné fotografie. Díky za úžasné položkami na místa, kam se já nepodívám. Já jsem byla bohužel vždy jen u "moře práce". Na to skutečné dlouho nebyly peníze a teď už se mi samotné tak daleko cestovat nechce a bez manžela bych stejně nejela. Neměla bych klid, když vím, že je nemocný. Přeji Ti krásné dny a užívej si života, dokud můžeš. Vzpomínky jsou to jediné, co Ti nikdo nevezme.

    OdpovědětVymazat
  3. Helenko zdravím, to je dobře, že jste si dovolenou užili. Hotel vypadá výborně ! Lenka

    OdpovědětVymazat
  4. Helenko, nádherná procházka tvým blogem, ale já dnes nejvíc hodnotím fotku s dortíkem a vínem a dodatečně vše nejlepší k 39 narozeninám ( moje šéfová kdysi ve spořitelně slavila jen 39 ) a pak už pořád ty samé. Tak proč ně?
    Dcera na Kosu i jinde v Řecku byla, já v Řecku nikoli a už to asi nenapravím? S tebou se podívám kamkoli moc ráda. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Heli,krásná dovolená a hezké povídání o Řeckém ostrovu Kos.Užili jste si to.Vzpomínky zůstanou navždy.Máš ještě spoustu možností (jsi o 27 roků mladší) si užívat další hezké dovolené,které ti ze srdce přeji.

    OdpovědětVymazat
  6. Heli, opět nádherné fotky úžasného místa :) Krásně jste si to užili :)

    OdpovědětVymazat