...flatbreads a nakouknutí do zahrady...
pondělí, července 07, 2025Příjemný večer vám všem!
Turecko na chvíli opustíme, dnes vás zvu do naší kuchyně. Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet flatbread neboli placatý chléb. A dnes na to došlo.
Příprava je opravdu jednoduchá.
Do mísy nasypeme 320 g hladké mouky, 5 g soli, 10 g prášku do pečiva, 50 g strouhaného čedaru a nakonec 380 g řeckého jogurtu. Vypracujeme těsto a na pomoučeném vále rozdělíme na 12 stejných kousků. Každý kousek rozválíme na placičku.
Pečeme nasucho na hodně rozpálené pánvi. Poslechla jsem instrukce a jak vidíte, zase tam moc rozpálená být nemusí :o) Stačí 2 minuty z každé strany. Horké jsem je potřela rozpuštěným máslem s česnekem a bylinkami.
Placky jsou výborné samotné. My je měli se salátem a utřenou brynzou. Určitě u nás zdomácní - budou skvělé ke grilování i jako příloha třeba k hummusu.
Přidám ještě dnes fotky z procházky po zahradě. Mám ráda tenhle čas, který voní levandulí a hortenzie předvádějí svou krásu.
A nejsou v tom samy - včely, čmeláci a motýli stojí fontu u rozkvetlých juk, perovskyje mi svými jemnými kvítky dělá radost dlouhé měsíce...
Vaše Helena
2 komentářů
Tak nevím, Helo, zda se mi víc líbí zahrada, nebo tvoje vaření, pečení a dobroty - ale pohoštění u tebe v zahradě a vlahý podvečer - to by mělo kouzlo! Jaké víno k tomu otevřít? Jiřina z N.
OdpovědětVymazatTo pečení by šlo, ale partner odmítá bryndzu, snad se to dá nahradit. Jinak to vínko bych si taky otevřela. 👍
OdpovědětVymazatFavoritem zahrady je pro mne juka a hortenzie. Jsou krásné...