...flatbreads a nakouknutí do zahrady...

pondělí, července 07, 2025

Příjemný večer vám všem!

Turecko na chvíli opustíme, dnes vás zvu do naší kuchyně. Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet flatbread neboli placatý chléb. A dnes na to došlo. 


Příprava je opravdu jednoduchá.
Do mísy nasypeme 320 g hladké mouky, 5 g soli, 10 g prášku do pečiva, 50 g strouhaného čedaru a nakonec 380 g řeckého jogurtu. Vypracujeme těsto a na pomoučeném vále rozdělíme na 12 stejných kousků. Každý kousek rozválíme na placičku.


Pečeme nasucho na hodně rozpálené pánvi. Poslechla jsem instrukce a jak vidíte, zase tam moc rozpálená být nemusí :o) Stačí 2 minuty z každé strany. Horké jsem je potřela rozpuštěným máslem s česnekem a bylinkami.
Placky jsou výborné samotné. My je měli se salátem a utřenou brynzou. Určitě u nás zdomácní - budou skvělé ke grilování i jako příloha třeba k hummusu.


Přidám ještě dnes fotky z procházky po zahradě. Mám ráda tenhle čas, který voní levandulí a hortenzie předvádějí svou krásu.

A nejsou v tom samy - včely, čmeláci a motýli stojí fontu u rozkvetlých juk, perovskyje mi svými jemnými kvítky dělá radost dlouhé měsíce...









Přeji hezký večer a hezké dny.

Vaše Helena



 

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Tak nevím, Helo, zda se mi víc líbí zahrada, nebo tvoje vaření, pečení a dobroty - ale pohoštění u tebe v zahradě a vlahý podvečer - to by mělo kouzlo! Jaké víno k tomu otevřít? Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. To pečení by šlo, ale partner odmítá bryndzu, snad se to dá nahradit. Jinak to vínko bych si taky otevřela. 👍
    Favoritem zahrady je pro mne juka a hortenzie. Jsou krásné...

    OdpovědětVymazat