...plochý chleba plněný rokfórem a ořechy...

sobota, října 27, 2018


Hezké sobotní odpoledne, vážení!

Počasí je alespoň u nás klasicky podzimní, pršet sice už přestalo, ale šedivo a nevlídno zůstalo. Dokonalá příležitost upéct si něco dobrého.
Tenhle chleba jsem objevila někdy v průběhu léta a zabydlel se u nás opravdu hodně rychle. Vlastně okamžitě. 


S těstem mi pomohla pekárna. Postupně jsem do ní vložila:

350 ml vlažné vody, 3 lžíce olivového oleje, 650 g hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku krupicového cukru a 25 g droždí

Hotové těsto přesuneme na vál, vytvoříme placku a tu poklademe 150 g rozdrobeného rokfóru nebo jiného dobrého sýra s modrou plísní a posypeme 100 g hrubě nasekaných vlašských ořechů.


Okraje těsta pak přehneme přes náplň.


Přesuneme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 20 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů.
Pak chleba pokapeme olivovým olejem a prsty promačkáme a trocho roztáhneme.
Můžeme ještě přidat ořechy.



Za 20 minut vyndáme úžasnou dobrotu, která pomalu ani nestihne vychladnout.



 Ať u vás doma chutná stejně jako u nás!

Mějte se moc hezky a zítra si užijte sváteční den!

Moc vás zdravím!
Vaše Helena


You Might Also Like

49 komentářů

  1. Hmmmm, Helenko, další recept, který vyzkouším ráda. Vypadá to báječně!
    Měj krásný víkend, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, budu ráda a doufám, že si pochutnáte!
      Přeji hezký večer, H.

      Vymazat
  2. Helenko, opět zajímavý recept ... chlebík vypadá fakt báječně! Nedivím se, že ani nestihne vychladnout :) Pěkný večer, M.

    OdpovědětVymazat
  3. Rokfór s ořechy si spolu chuťově rozumí, takže se ani nedivím, že je někde po tomto chlebu takový hlad. Já bych s ním doma ale nepochodila...:-( Ani rokfór ani ořechy nejsou u mužské polovičky u nás v oblibě:-).
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindřiško, já znám celkem dost chlapů, kteří rokfór nemusí... Ale ti, kteří ho mají rádi, ti se tedy pochutnávají :o)
      Moc tě zdravím, H.

      Vymazat
  4. Už se těším, až recept vyzkouším. Díky. Pěkné podzimní dny přeje Marie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, to mám radost a doufám, že si pochutnáte!
      Hezký večer přeji, H.

      Vymazat
  5. Hmm, to by mi asi chutnalo - mám ráda rokfór i vlašáky. Akorát bych na to doma byla sama - manžel vlašáky nerad a rokfŕ jak kdy ;-). Já dneska zpracovala asi 5 kg červené řepy (20 sklenic z toho bylo), plnou sušičku jablek a upekla jsemřezy ze strouhaných jablek. Takže pro dnešek už asi končím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Á, další chlap, co nemám rád rokfór! Ale Stáňo, jestli ho máš ráda, upeč si malý z poloviční dávky, určitě si pochutnáš!
      Smekám před tou řepou, jablky, jsi prostě dobrá!
      Pa, H.

      Vymazat
  6. Helenka,
    ako vždy, chlebík vyzerá výborne, skúsim ho prerobiť na bezlepkovú verziu :-)
    Ale kombinácie to musí byť výborná.
    Dnes mi tu chýba hlavný pomocník, žeby nepomáhal ?!?
    Prajem pekný víkend, pá
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adinko, s pečivem to máš opravdu složité, snad se ti povede i z bezlepkové mouky. Je opravdu dobrý! A pomocník pomáhá u všeho, konkretně tady uloupil ořech a hrál si s ním (chvilku, rozlouskl ho raz dva) :o))
      Moc zdravím, H.

      Vymazat
  7. Helenkooo, tedy,co mě to děláš.Slintam tady, jen si to čtu,určitě zkusím.Zase jeden skvělý recept.Díky za něj.
    Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, je opravdu moc dobrý a hned pryč :o)
      Posílám pozdravy, H.

      Vymazat
  8. Helenko, ten vypadá opravdu skvěle. Měj hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
  9. Zajímavý recept. Uložím si ho a zcela určitě zkusím.
    Hezké dny, Helenko!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, je to velká dobrota, doufám, že bude chutnat i u vás!
      Měj hezké dny, H.

      Vymazat
  10. Krasa. Jakmile je u toho pekarna a vypada to tak snadne, pujdu do toho. Jen jeste musim chvili pockat, az budu moct ty orechy. Ty miluju a bez nich to urcite nebude ono. Krasny den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, určitě se povede a je moc dobrý! Ořechy tam rozhodně dej, taky je mám moc ráda!
      Příjemný den i tobě, H.

      Vymazat
  11. Helenko,mňam děláš mi chutě😉 Užij si krásný sváteční den!A v listopadu na viděnou ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, ano, je mňam :o)
      Taky se těším, zatím měj hezké dny, H.

      Vymazat
  12. Helenko, dik za navstevu :-) Chorvatsko mam take "v krvi", pridala jsem trochu vic informace.
    Mimochodem, jsi "noreply-comment" blogger, tak Ti nemohu odpovedet primo :-)
    xx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, i já děkuji za návštěvu, blogger si se mnou teď trochu zahrává...
      Posílám pozdravy, H.

      Vymazat
  13. Helenko, to musí být dobrota, samé skvělé věci. Dá se říct, že ingredience mám doma, jen vyloupat ořechy, takže v týdnu vyzkouším. Už jsem si opsala recept. :o)
    Přeji krásnou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, ano, to loupání ořechů... to je na tom asi to nejhorší, pak už to jde samo.
      Ať u vás chutná! Pa, H.

      Vymazat
    2. Helenko, děkuji za skvělý recept. Chléb jsem upekla dnes navečer a už je půlka pryč. Trochu jsem měla strach, jak bude chutnat mužské části domácnosti, protože jeden nejí rokfór a druhý vlašské ořechy. Ale chutná všem, jen syn ty ořechy vybírá. :o) Recept jsem si už uložila do oblíbených, je to rychlovka a luxusní.
      Přeji krásný večer. D.

      Vymazat
    3. Dáši, udělala si mi opravdu velkou radost! To je skvělé potvrzení toho, že má smysl příspěvky vkládat.
      A musím se usmívat - můj syn zase od mala ze všeho vybírá rozinky - brouky :o)!
      Moc děkuji a zdravím, H.

      Vymazat
  14. Ahoj Helenko,ten musí být moc dobrý....hm ukládám.
    Přeji hezké podzimní dny Marťula

    OdpovědětVymazat
  15. Ďalšia špecialitka hodná vyskúšania. Vďaka za recept a postup.Pekný začiatok týždňa.

    OdpovědětVymazat
  16. Tyhle dobroty mám moc ráda, dělám něco podobného, ale bez ořechů, takže vyzkouším Helenko určitě brzy.
    Krásné podzimní dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  17. Tak ten vypadá báječně. Musím si uložit recept. Děkuji!
    Krásné dny přeji, pa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dý, teď ho peču hodně často a hned zmizí...
      Moc tě zdravím, H.

      Vymazat
  18. Určitě se najde příležitost a s takovou dobrotou se vyšvihnu.
    Mám zažívací potíže, takže fotografie náležitě neocením, až sladím zažívání, rozhodně se pokochám a pomlaskám, nyní pouze čaj a rohlíky.
    Vůbec mi tohle počasí nevadí, protože konečně je zalitá zahrada a jenom vrní.
    Krásný listopad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, doufám, že ti je už dobře, tohle jsou nepříjemné věci... Chleba teď sklízí opravdu ovace, což mi dělá velkou radost.
      Měj hezké dny, H.

      Vymazat
  19. Helenko, opět lákavý kousek, ty jsi kouzelnice.
    Přeji hezké dny. J.

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Helenko, pochutnala jsem si i na dálku a co teprve až bude chléb opravdu k zakousnutí. Určitě vyzkouším. Měj se moc hezky Iva

    OdpovědětVymazat
  21. Prečo ja u teba na blogu vždy vyhladnem ? :) No dnes sme nakupovali a odbila som to kebabom v pita chlebe v obchoďáku, podobné :D počíta sa to? :) Asi ťažko ... nedá sa to s domácim chlebíkom porovnať ... Pozdravujem a želám dobrú chuť! Marta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky snad néé, Marti :o) Neboj, občas jím stejně, ale pořád se snažím vařit doma...
      Taky tě moc zdravím, měj hezký večer, H.

      Vymazat
  22. Jůůů vypadá velice lákavě :o) děkuju Helenko za recept...ukládám ten se hodí a měj se moc hezky ♥

    OdpovědětVymazat
  23. Milá Helenko, zase mňamka :-) poslední dobou blogy zanedbávám, sleduji více IG.
    Vydej kuchařku, budu první kupující :-) opatruj se.
    měj se krásně.

    papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško, moc děkuji za milá slova. Ale na kuchařku se opravdu necítím! Přesto si mě potěšila. Budu si tě na IG muset najít!!!
      Měj hezké dny, H.

      Vymazat
    2. .... ale my už se navzájem sledujeme :-D :-D

      Vymazat