...pozvání do galerie...

neděle, května 22, 2011

Krásný nedělní podvečer všem!

Po včerejší návštěvě vernisáže jsem si uvědomila, že si takový zážitek nemůžu nechat jen pro sebe. Ale popořádku. Galerie je v Chrudimi, na Resslově náměstí v domě "Balustráda" a patří našim kamarádům. Pokud budete mít cestu do Chrudimi, nebo budete jen projíždět, zastavte se. Stojí to za to!


Vezmete za kliku, zacinká zvoneček nade dveřmi a jste v jiném světě. Přivítají vás vlídní, milí lidé, příjemná, tlumená hudba a ... a umění! Věřte mi, je na co se koukat. A ujišťují vás, stejně mile jako k nakupujícím  se tam chovají i k těm, kteří se jdou jen kouknout a pokochat.



Za pozornost stojí nejen exponáty, ale i prostory. Součástí galerie je i sklepení z 13. století.


Včera se zahajovala výstava přední české grafičky Aleny Kučerové. Musím říct, že to byl velký zážitek. Její grafika je velmi unikátní a hlavně, ona sama je mimořádná osobnost. Byl velký zážitek poslouchat jí , jak vypráví. Pokud se o ní i celé galerii chcete dozvědět víc, doporučuji prolistovat stránky http://www.galerieart.cz/.


Alena Kučerová

Závěrem musím napsat, že až na fotku katalogu výstavy jsem si ty ostatní vypůjčila ze stránek galerie, protože jsem sebou foťák neměla. Přes ten dav lidí by jste toho stejně mnoho neviděli.

Přeju vám krásný nedělní večer a pohodový vstup do pracovního týdne.
Helena

You Might Also Like

18 komentářů

  1. Heli, miluji vernisaze a ted mi doslo, ze uz jsem strasne dlouho na zadne nebyla. O dilech pani Kucerove lze urcite rici mnoho a pro me je to jedna z nejlepsich graficek vubec. Urcite to byl mimoradny zazitek se s ni setkat osobne. Do te galerie se urcite zajedeme podivat, ale asi az v lete, ted to bude moc na knop. Preji krasny vecer a tesim se na Tve dalsi poeticke clanky, Katerina

    OdpovědětVymazat
  2. Heli,
    návštěva galerie musela být fantastická..
    Čiší to i z fotek,
    je v nádherných místech!!!
    Moc děkuji za reportáž, určitě sis to náramně užila!!
    Měj se moc hezky
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasné. Taky už jsem strašlivě dlouho nebyla na žádné vernisáži, musím napravit. Díky za report, paní Kučerová je neuvěřitelně sympatická žena a její práce hodně zajímavá (hlavně to propojení grafiky a perforace zaujalo moc)! Rozšiřuješ obzory! Díky!

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné, vypadá to lákavě. Taky bych se někam hned vydala, ale když musím pokaždé shánět hlídání pro Jendu, tak to málokdy vyjde...

    OdpovědětVymazat
  5. Heli, krásné prostory,určitě zajímavá vernisáž, taky jsi mne navnadila:) Díky!! A kufr je taky skvělý, moc se mi líbí, taky se budu muset zajít podívat do bazaru, ale musím sebou mít jen omezený obnos peněz, jinak za sebe neručím:)))
    A ještě- kdybys to teď tady viděla, vždy když najedu na tvůj blog, tak kluci začnou tančit jako šílení:))) Taky se jim u tebe líbí!!!! Krásné dny přejeme! Radka

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Heli,

    moc Tě zdravím po dlouhé době.
    A děkuji Ti, moc jsi mě tímto článkem potěšila. Chrudim je moje srdeční záležitost. Mám ji moc ráda - to víš studenstká léta.

    Zdraví Sabrina s rodinou

    OdpovědětVymazat
  7. Helenko, galerie teda vypadá nádherně, tam bych se kochala i jen těmi prostory!

    OdpovědětVymazat
  8. Helenko, konečně píši...Vždy když jsem v nějaké galerii nebo jakékoliv výstavě, tak si to vždy užívám...mám to ráda a Tobě moc děkuji za tuto reportáž. Velmi zajímavé, pěkné fotečky...a hlavně paní Kučerová je opravdu velmi sympatická paní. Věřím, že jste si užili pěkný výlet. Příjemný večer, moc pozdravů Soňa

    OdpovědětVymazat
  9. Kačenko, děkuji ti za krásná slova, byl to opravdu nevšední zážitek, grafiky jsou velmi vzácné a budou ještě vzácnější, už je nedělá, teď místo nich vyšívá...znělo mi to neuvěřitelně.

    Jaru, děkuji. Jsem ráda, že to je z fotek poznat - Světlana a Luboš jsou báječní lidé, díky nim jsem měla možnost setkat se s umělci a byla to setkání, na která nikdy nezapomenu. A i když tam zrovna žádný není, sama galerie působí jako oáza klidu a krásy v obyčejném světě.

    Přeji vám pohodový večer, moc vás zdravím. H.

    OdpovědětVymazat
  10. Jani, děkuji za nádhernou reakci. O té perforaci nám vyprávěla - dělala to do plechu ševcovským šídlem svého dědečka. Byla to prý neuvěřitelná dřina. A ona je neuvěřitelná dáma, setkání s ní byl opravdu silný zažitek.

    Marcelko, já vím, že to máš hodně komplikované. I za tebe věřím, že bude líp!

    Příjemný, skoro letní večer mějte! Zdravím, H.

    OdpovědětVymazat
  11. Radu, holka zlatá, ty mě vždycky potěšíš, ale dneska - ještě v poledne jsem se smála, když jsem si představila tvé tančící pány. Děkuji, že si mi to napsala.
    A děkuji i za pochvalu kufru i reportáže, galerie je opravdu nádherná, s citem a srdcem vedená.

    Sabrinko, děkuji zas milé vyznání. I já mám Chrudim moc ráda, je to kouzelné městečko.

    Mějte se moc hezky, H.

    OdpovědětVymazat
  12. Suzinqo, ano, je! Dokonale zrekonstuovaný.

    Peti, díky za návštěvu. To by sis užila, ta sklepení tam já miluju a to umění k tomu...úžasné!

    Soničko, taky chodím na podobné akce moc ráda, vidím malinkato do zákulisí, vždycky obdivuji, s jakým šarmem se vernisáž koná, i když se instalovalo třeba hluboko do noci.
    A paní Kučerová, budu se opakovat, ale setkání s ní mám stále plnou hlavu, je to neuvěřitelná dáma.

    Užijte si příjemný, pohodový večer. Moc vás zdravím. H.

    OdpovědětVymazat
  13. Helčo, díky za typ. Snad nám někdy návštěva vyjde při cestě do Jeseníků. Přiznám se, že v Chrudimi jsem asi nikdy nebyla.
    Hezký večer, Ditta.

    OdpovědětVymazat
  14. Já si hned říkala, že je mi to povědomé :). Naposled jsem byla v téhle galerii asi před dvěma lety a obdivovala jsem tam obraz od Komárka, tatíka s fousama a klučinou za krkem :). Zdravím do Chrudimi, v dětství jsem bydlela nedaleko. Hezký večer!

    OdpovědětVymazat
  15. Dittu, děkuji za komentář! Udělejte si chvilku a projděte se po Chrudimi. Je to moc hezké městečko.

    Mariano, tu grafiku znám, mám pana Komárka moc ráda!
    Jsem z Pardubic, ale do Chrudimi jezdím často a moc ráda.

    Mějte hezký den, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji za uvítání, zároveň vítám na svém blogu, milá Heleno :). Přeju krásné dny. Mariana

    OdpovědětVymazat
  17. Mariano, rádo se stalo a těším se na další setkání!
    Příjemný den, H.

    OdpovědětVymazat