...jahodové orgie...

středa, června 16, 2010














Mám ráda jahody - čerstvé jen tak nebo rozmačkané a zalité mlékem, jak mi je dělala babička, zmražené na dřeň, knedlíky, bublaninu nebo večer ve sklence sektu.
Jahodové období je v plném proudu a tak vám nabízím jednu z variant, jak je spotřebovat a báječně si je užít.














Tenhle dezert, říkejme mu třeba jahodové tiramisu, ale jen tehdy, když nemáme nějakého Itala nadoslech :o), připravíme velmi jednoduše:

do mísy nasypeme velké balení piškotů, 2 polévkové lžíce moučkového cukru, 2 rumu, 2 zakysané smetany a jednu ušlehanou šlehačku. Vše promícháme. Polovimu směsi dáme do formy vyložené folií, poklademe jahodami a na ně rozetřeme zbytek krému. Povrch posypeme kokosem nebo bílou čokoládou, jak má kdo rád.
Pokud se chce alespoň trochu přiblížit k Itálii, doporučuji dlouhé piškoty a místo rumu likér Amaretto.














Ať vám chutná a všem vám přeji červnové dny sladké jako jahoda.

Zdravím Helena

You Might Also Like

18 komentářů

  1. Zdravím Heli,taky mám moc ráda jahody:o)tenhle dezert vypadá skvěle,děkuji za recept:o)určitě ho zkusím.Jedeme pro moooooc jahod.Budeme zavařovat a dělat marmelády.Přejí vám krásný den.Karin

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam to vyzerá dobre!Ja už mám po jahodovej sezóne,všetky možné varianty /od bublanín po koktaily / som vyskúšala a pochutnali si.Môžem povedať,že napriek tomu,že počasie im moc neprialo mi sme mali jahôd jak nikdy predtým.Možno preto,že som ich vlani presádzala.....No a už červenejú čerešne!!!
    Pekný deň aj tebe Heli!

    OdpovědětVymazat
  3. Helenko,
    tyhle nepečené dezerty já zboňuji!!! Určitě ten recept vyzkouším a dám vědět. My musíme ještě počkat, u nás budou jahody až přístí týden. Heli, máte k tomu krásný hrníček s jahůdkou!!!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  4. Heli,to vypadá nádherně.U nás už je skoro po jahodách ale tohle musím vyzkoušet,za každou cenu.
    Helenko a máš krásně prostřeno.Tam teda musí chutnat.Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
  5. To zní neodolatelně a vypadá ještě líp...zrovna jsem si přinesla z trhu košík jahod, k večeři budou knedlíky, pak je v plánu zmrzlinka...a zítra jdu koupit piškoty a vyzkouším ten tvůj moučník...sliny se na něj jen sbíhají...hezký zbytek dne Helenko!

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím Helenko,

    recept vypadá skvěle a musím Ti nutně pochválit záložkz, je úžasná!!! Super!!!

    Pěkný večer. Šárka

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Helenko, znám a můžu doporučit! Je to opravdu velice lahodné!
    Krásné jahodové dny!
    :o)

    OdpovědětVymazat
  8. Karin, díky za komentář, ať ti chutná!

    Ivet, vy tam máte všechno nějak dřív :o)Klidně použij jíné měkké ovoce, bude stejně dobrý.

    Krásný večer holky, pa H.

    OdpovědětVymazat
  9. Jarko, těším se, jak vám bude chutnat. Díky za pochvalu hrníčku - musím přiznat, je to reklamní kousek jedné firmy, ale někdo tam měl dost vkusu, až dal logo zespod na dno. Tak jsem ho vzala na milost :o)

    Marti, děkuji! Určitě vyzkoušej, když už nebudou jahody, zkus borůvky, maliny, banány,..

    Krásný večer vám oběma, pa H.

    OdpovědětVymazat
  10. Heli, jéé zmrzlina, na tu jsem letos nějak zapomněla...Určitě napiš, jak vám chutnalo!

    Šári, díky! jsem moc ráda, že se ti líbí, asi jich udělám pár do "zásoby", jako dárek potěšila a to potěšilo mě!

    Vlaďko, děkuji za návštěvu. Je milé, když je nějaký svědek na podporu mého tvrzení :o)

    Holky moje, krásný večer a pohodové dny. Pa H

    OdpovědětVymazat
  11. Nééééé, my jahody ještě nemáme :( u nás je prostě všechno aspoň o měsíc opožděné :(((

    OdpovědětVymazat
  12. Zdravím Heli,
    už , už jsem tady a hned mě tu hostíte dobrůtkou :-)Toto chlazené osvěžení dělám do dortové formy a jsem schopná to sníst na posezení...mňam. U nás jahody ještě nejsou. Pořád leje a je zima.
    Heli, také jsem jedla i jinou dobrou a zajímavou variantu....místo jahod,loupané zavařované broskve z plechovky a do krému přidaný vaječný koňak. Bylo to hezky žluťounké, ale pro děti zakázané :-)
    Přeju sladké jahodové hody, Lenka

    OdpovědětVymazat
  13. Helčo, tak a je rozhodnuto, zítra bude u nás jahodový den s tvojí dobrotou.
    Hezký večer
    Iva

    OdpovědětVymazat
  14. Helenko taková dobrota a krásně nafocené.Musím napsat,že jsem si také hned připomněla zase mojí babičku,když mi dělávala dobrůtky z čerstvých jahůdek a ty skvělé velké poháry i s vanilkovým pudinkem a s velkým kopečkem šlehačky...uf,úplně se mi sbíhají sliny.Na zahrádce nám už dozrávají první jahůdky tak určitě vyzkouším ten výborný recept Helenko,je tak lákavý...děkuji za inspiraci a přeji vydařený a pohodový víkend Soňa

    OdpovědětVymazat
  15. Veve, tak do toho dej třeba banán, je to taky dost dobrý!

    Leni, vítám vás! Děkuju za typ, bude se hodit, čerstvé a dobré jahody jsou jen tak malou chvíli...

    Krásný víkend vám oběma, zdravím H.

    OdpovědětVymazat
  16. Ivgo, to jse moc ráda, dej vědět, jak vám chutnalo!

    Soni, děkuji za pochvalu, budu moc ráda, když vám bude chutnat. Miluju tyhle rychlé, dobré...A ty vzpomínky na dobroty z dětství, to mám moc ráda, jsou to krásné chvilky.

    Holky mějte krásný víkend, moc zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Helco,mnnn to se mi zbihaji sliny.Dezerty vypadaji nadherne,jen se zakousnout.A ten jahodovy hrnicek je take kouzelny.Preji hezky vikend,Monika.

    OdpovědětVymazat
  18. Moni, díky za návštěvu a pochvalu!
    I tobě přeju krásný víkend pa H.

    OdpovědětVymazat