...Kubova Huť...

středa, července 24, 2024

Příjemné odpoledne, vážení!

Konečně jsem se dostala k fotkám z naší červnové dovolena na Šumavě. Pro pobyt jsme vlastně přesně před rokem vybrali hotel Kristian 1000. Ta číslovka znamená, že je 1000 metrů nad mořem. Najdete ho v obci Kubova Huť a rovnou říkám, byla to skvělá volba. Vtipná a mile lidská byla už mailová komunikace před naším příjezdem. Hotel byl celkem obsazený, buď dvojice nebo rodiny s maličkými dětmi. Milé překvapení - žádné jídlo s tablety, pobíhání po restauraci a podobně. V minulosti jsme zažili ledasco...
A pejsci. I ti byli v pohodě.



Zařízení v šumavském stylu, nová koupelna, se zabydlením nebyl problém.


Další plus a opravdu velké byla hotelová kuchyně. Jídlo bylo naprosto vynikající. Poctivé, kvalitní, servírované s úsměvem a milým slovem. Manžel se k večeři dal rád "převaděče".


Z okna jsem viděli ovečky. Vtipná byla jejich komunikace s Aaronem. On na ně poštěkával, nutil je pobíhat s ním a ony se shlukly a jen na něj bez hnutí zíraly :o).


Kousíček od hotelu je nádraží. No, spíš nádražíčko, ale jako z pohádky. Otevřené bylo v roce 1900 a je to nejvýše položené nádraží u nás. Moc nás mrzelo, že byla zrovna výluka a nemohli jsem si udělat výlet vláčkem.





Naproti nádraží je úplně nové muzeum Zlaté stezky. Je tak nové, že při našem pobytu začátkem černa ještě nebylo otevřené.


Následující fotky - šumavská příroda a nebe. Myslím všechny vznikly při večerním venčení, přes den jsme byli někde na výletě. Ale i kdybychom byli v Kubově Huti celý týden, bylo by kam chodit, co obdivovat.










Výlety vám postupně ukážu. V Kubovce se nám moc líbilo. Všem :o)

Jak to máte vy se Šumavou? Kde to máte nejraději?

Mějte příjemný zbytek týdne.

Vaše Helena


 

You Might Also Like

41 komentářů

  1. Helenko, tos mě potěšila novinkami, na Kubově Huti jsme strávili jednu podařenou dovolenou, vláček jezdil ( a my to využili asi 3x ) a šli jsme na Boubín a do okolí jsme jezdili - moc se nám tam líbilo, ale to všude na Šumavě, kde jsme kdy byli. Takže Šumavu kdykoli a rádi. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, ten vláček nás fakt mrzel... No nic, máme důvod se vrátit.
      Bylo tam krásně. Pa, H.

      Vymazat
  2. Helenko, jen jsem si přečetla název příspěvku a ve mně zatlo, že jste byli v penzionu, kde ... Má to svůj důvod, který není radostný, spíše to napíšu na svém blogu, protože právě píšu seriál o naší šumavské dovolené. Kubovka je fakt nejvýše položené nádraží, ale my jsme tam letos nejeli, partner je z Prachatic, takže my vždy do této oblasti, to vybírá on a už i já tam mám své známé. Já to mám asi nejraději na trase Zlaté stezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ty mě děsíš... No, počkám si, co napíšeš.
      Přeji hezkou sobotu, H.

      Vymazat
  3. Helenko to je nádhera. Také si většinou fotím místa v blízkosti ubytování. Je to pro vzpomínky nejhezčí. Měli jste i moc pěkné ubytování. Aaronek má krásný pelíšek a místečko, tak že spokojenost po všech stránkách a jídlo vypadá opravdu skvěle. Přeji vám všem moc krásné další letní dny a mnoho stejně příjemných, zážitků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, bylo tam moc hezky a večerní procházky byly opravdu parádní. Všechno tak nějak z tichlo (i když tam byl klid i přes den), to měkké světlo...
      Aaron leží na své cestovní dece, jinak spí ve svém domečku - i v něj jsem ho několikrát fotila.
      Přeji hezkou sobotu, H.

      Vymazat
  4. Mám radost, že jste se měli fajn. Na Šumavě je krásně. Naposledy jsme byli v Srní.
    Těším se na tvoje pokračování.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo nám tam opravdu hezky, Evi! Srní si pamatuji, dívala jsem se na váš hotel...
      Posílám pozdravy, H.

      Vymazat
  5. Krásná dovolená v nádherném prostředí.Aaronek je velký cestovatel.Důkaz toho,že psi nejsou při dovolenkování problém.Na Šumavu jsme jezdívali hodně.Manžel tam měl a ještě má část rodiny.
    Jedna sestřenice bydlela v Pasečnici a strejda s tetou ve Volarech.Na zahradě jsme postavili stan a s dětmi výletovali.Sestřenice nás pořád zve,třeba se tam ještě podíváme.Horší,že s kočičkou se cestovat moc nedá.Helenko,hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, nemáme jinou možnost, tak prostě Aaron jezdí s námi. Neříkám, že to je vždycky úplně komfortní, program musíme přizpůsobit, ale pak, když jsem náhodou bez něho, tak se nám stýská... Šumava se psem je naprosto v pohodě, jen nesmíme k vlkům, jelenům a podobně...
      Jak čtu, máš hezké vzpomínky, určitě tam ještě zajeďte.
      Přeji hezkou neděli, H.

      Vymazat
  6. Šumavu mám moc ráda, v okolí Modravy se cítím stejně jako u nás na Jizerce. Byli jsme dvakrát kousek od Kašperských Hor. Díky za tip a za krásné fotky! Hezké léto, E

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, chápu. Kašperky se mi moc líbí, kouzelné městečko!
      Přeji příjemné letní dny, H.

      Vymazat
  7. Helo, na Šumavě jsme na dovolené byli několikrát a líbilo se nám tam moc. Šumava nikdy nezklame a je vidět, že se líbilo i Aronkovi. Pěkné léto, zdravím 😄😉

    OdpovědětVymazat
  8. Lezarts
    Šumavou jsem vždy jen profrčela autem, ale ta Kubová huť mi dodala chuť se tam zastavit! Díky za krásné doporučení👍

    OdpovědětVymazat
  9. Heleno, hotel vypadá moc pěkně. My na Šumavě byli těsně před svatbou (hned po ní mne manžel požádal o ruku :)) a pak dva roky po svatbě (takže před 30 lety) a chodili jsme tenkrát hodně po místech, co byla zpřístupněná až po pádu želené opony. Tenkrát manžel koupil nějaké čerstvě vyšlé mapy podle vojenských speciálek a chodili jsme podle nich, turistické značky na těch nově zpřístupněných místech nebyly, tak to bylo občas dobrodrúžo :). Moc ráda na ty dovolené vzpomínám...
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, hotel jsem měla vyhlédnutý už celkem dávno a nezklamal. Bylo nám tam dobře.
      Jak čtu, máš na Šumavu hezké vzpomínky, teď tam je vše podle přísných pravidel a je to dobře.
      Přeji hezkou neděli, H.

      Vymazat
  10. Náš výchozí bod byly Kašperské Hory. Jezdili jsme tam 10 let do podnikové chaty, kde jsme si zajišťovali stravování sami. Procházky a výlety a výhledy byly nádherné a ráda na to období vzpomínám. Vaše ubytování je pěkné a těším se na další vaše výlety. Zdraví Večernice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Večernice, tak to máš Šumavou parádně prochozenou. Když nepočítám dovolenou s rodiči na Aníně, byli jsme tam po třetí a rozhodně nekončíme :o)
      Moc zdravím, H.

      Vymazat
  11. Ahoj Helenko, já byla na Šumavě jen jednou s partou, ale za to na týden. Pronajatou jsme měly velkou chalupu s bazénem na samotě poblíž Kašperských Hor. Ale stihly jsme toho poměrně dost - muzeum motocyklů v Kašperských horách, hrad Kašperk, Špičák, Černé i Čertovo jezero, Chalupskou slať, Tříjezerní slať, Vlčí výběh v Srní, Pancíř, Zříceninu kostela sv. Bartoloměje, Rámí -lom i hrad, Hradlový most.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, to zní moc hezky! Na většině tebou jmenovaných míst jsem byla, Šumava nám učarovala...
      Přeji hezký večer, H.

      Vymazat
  12. Helenko, to je krása, to nádražíčko ale vítězí. Tedy kromě Aaronka, pohled na něj mě vždycky potěší a pobavil mě i příběh s ovcemi. S mazlíčky se člověk nikdy nenudí, viď? Měj pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, moc děkuji, ty si prostě Aaronova milá fanynka!
      Ne, fakt se nenudíme :o) I když teď zrovna smutní - děti odjely...
      Moc tě zdravím, H.

      Vymazat
  13. Helenko, krásné místo jste navštívili. My se na Šumavu chystáme za 14 dní. Jedeme kousek k Sušici. Zatím se mi moc líbilo na Modravě. Ale Šumava nezklame. Pěkné léto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rijo, moc ti přeji, aby všechno klaplo a vy jste si dovolenou parádně užili.
      Hezký večer, H.

      Vymazat
  14. Heli,krásné místo které mně připomnělo i naší dovolenou před více lety.Šumava je krásná.Měli jste hezké ubytování a nádherné vycházky.přeji dlaší hezké letní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, moc ráda jsem ti připomněla hezké chvíle!
      Posílám pozdravy, H.

      Vymazat
  15. Jééé, to jsou krásné fotky! Ubytování vypadá super útulně a v okolí taky samá krása! 🤩

    OdpovědětVymazat
  16. Helenko, to vypadá báječně. Ubytování, kuchyně, ovečky :o) ... dokonalá dovolená. A jak, prosím tě, docílili toho klidného stolování? V poslední době mám dojem, že by děti bez tabletu nebo mobilu umřely hlady :o(
    Těším se na fotky z výletů. Nám se líbilo Prachaticko a kolem Vydry.
    Měj pěknou neděli. Zdraví Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, byl to skvělý týden, opravdu nám nic nechybělo.
      Ta jídelna byla neuvěřitelná, malé děti, žádné nekřičelo, neběhalo, prostě jedly! Kousek od nás byla rodinka - 4letý kluk a dvojčata asi rok - rodiče měli plné ruce práce, krmili to jako čápata :o)
      Prachatice byly letos a okouzlily, Vydra je prostě Vydra...
      Hezký večer, H.

      Vymazat
  17. Tam to vypadá naprosto dokonale, jako v pohádce. Moc krásné ubytování. Na Šumavě jsem nikdy nebyla, tak jsem se ráda aspoň pokochala fotkami :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, Šumava je opravdu krásný kout naší země. Hodně jezdíš na kole, tam by sis zajezdila...
      Pa, H.

      Vymazat
  18. na Šumavu bych se chtěla podívat, byla jsem před lety..Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu tu touhu, Světlanko, já bych klidně jala zase...
      Měj se moc hezky, H.

      Vymazat
  19. Ahoj Helenko,
    já moc Šumavu neznám, byla jsem tam pořádně naposledy na škole v přírodě ve třetí třídě. Každopádně se mi tam vždy hodně líbilo.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, byl dokonalý duševní relax. Rádi vzpomínáme.
      Moc tě zdravím, H.

      Vymazat