Příjemný večer, vážení!
Asi před měsícem jsem v jednom německém magazínu našla recept, který se mi líbil a taky jsem ho hned vyzkoušela. A za pár dní znovu, protože měl velký úspěch.
Není nijak složitý, ráda se o recept podělím.
Torta de Amendoas
Potřebujeme: 100 g změklého másla, 100 g cukru, 1 vejce, 100 g hladké mouky, prášek do pečiva, špetka soli
Máslo a cukr našleháme v nadýchanou pěnu, přidáme vejce a vmícháme mouku s práškem. Těsto rovnou namačkáme do vymazané a vysypané koláčové formy a dáme zapéct do trouby na 170 stupňů. Stačí asi 15 minut než těsto zrůžoví.
Koláč se peče my si připravíme horní vrstvu. 150 g másla pomalu rozpustíme v hrnci, přidáme 100 g cukru a 125 g mandlových plátků a asi 4 lžíce mléka. Zahříváme a necháme lehce zhnědnout a karamelizovat.
Mandlovou směs rozetřeme na koláč a ještě asi 10 minut zapečeme v troubě. Vůně je opravdu úžasná, koláč trochu připomíná marokánky..
Pokud máte mandle a karamel rádi, určitě si pochutnáte.