...byl tu...

středa, února 10, 2021

Nikdo ho nechtěl, nikdo po něm netoužil. Navzdory rouškám, respirátorům, rukavicím, dezinfekcím, navzdory vší opatrnosti a nevystavování se rizikům prostě přišil. Pan C byl teď téměř 3 týdny naším nezvaným hostem.

Krásné odpoledne, milí přátelé!


Začal manžel, z plného zdraví se rozkašlal, bolely ho klouby. Pár dní. Adam, který má zavřenou VŠ i DDM a tudíž je polovinu týdne s námi měl rýmu a jeden večer zvýšenou teplotu.
Černého Petra jsem si vytáhla já. Já, která nebývám nemocná, s ničím se neléčím. První týden to ještě celkem šlo, pak nastoupily dlouhé dny, kdy teplota neklesala pod 38, zimnice střídaly chvíle, kdy jsem byla zalitá potem, dávivý kašel, bolest celého těla, nevolnost. Nechci tady popisovat své potíže, ale přiznám bez mučení, tak zle mi v životě nebylo. První dny mě ke všemu sžírala obava o mamku - viděla jsem se s ní odpoledne a pak mi bylo večer zle. Sice venku, v rouškách, ale stejně. Naštěstí je OK.
Obrovské poděkování patří manželovi a synovi. Jejich péče byla úžasná, děkuji za jejich povzbuzování ve chvílích, kdy jsem fakt nevěřila, že bude líp, děkuji za podstrojování, když mi malinkaté sousto čehokoli prostě rostlo v ústech, za jejich náladu i vtipkování (i když se teď přiznávají, že jim při pohledu na mě do smíchu fakt nebylo). 
A ještě někdo o mě pečoval...

Každou chvilku se jak duch vypařil a potichounku přiťapkal do patra do ložnice, položil bradu na prostěradlo a hledal mou ruku.


A končím, tímto se hlásím opět mezi živé a ze srdce doufám, že pokud vás pan C už musí zasáhnout, nebude to takovou silou. Opatrujte se a dávejte na sebe pozor.

Moc vás zdravím!
Vaše Helena

 

You Might Also Like

84 komentářů

  1. Důležité je; že to dobře dopadlo. Přeji poklidnou rekonvalescenci.

    OdpovědětVymazat
  2. Covid si nevybírá i když člověk dodržuje opatření.Myslím si,že tím stejně budeme muset všichni projít.hlavně,že jsi už v pořádku.Já se covidu jako alergička bála a nakonec jsem ho měla bezpříznakový,prostě jsem měla jenom kliku,ale nikdy bych ho nezlehčovala.Manžel na tom byl hůře a bohužel má problémy i po něm.
    Přeji vám všem nadále hodně zdraví a Aaronkovi posílám pohlazení.On to vycítil,že ti není dobře,je to vidět na jeho smutných očích.Ať je už jenom lépe a lépe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, ještě to bude trvat. Teď jsem teprve 24 hodin bez teploty, únava je obrovská. Dobře si pamatuji, jak si to prožívala...
      Aaron mě skutečně hlídal, jak je vidět na první fotce, doprovázel mě i do koupelny...
      Moc děkuji, pa H.

      Vymazat
  3. Helenko, je prima, že jsi se z toho dostala. Teď jen slovy mé kamarádky: "Lehce vyklusávat".
    Aaaronek vypadá na fotkách smutně, určitě vytušil, že není vše v pořádku. Zvířata mají nějaký radar a poznají, když je člověku zle. Já měla ve svých 35 letech příušnice a náš kocour, který se celé dny toulal a chodil jen občas kontrolovat své misky, se mnou tehdy trávil celé dny, ležíc mi v nohách postele.
    Helenko, úspěšnou rekonvalescenci a opatruj se. 🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, moc děkuji, zatím to je jen tak na velmi pomalou chůzi :o)
      Máš pravdu, přesně vědí, že páníček není OK, jsou to zlatíčka.
      Měj hezký večer, H.

      Vymazat
  4. Helenko, hlavně, že to nejhorší máš za sebou. Stejně to chce ještě klid a nohy v teple. Měj se krásně, moc zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  5. Helenko, říkala jsem si, že se něco děje, nekomentovala jsi, pravidelný příspěvek nebyl ... napadlo mě to jestli to u vás v rodině u někoho neřádí. Ještě, že to dopadlo dobře a nemusela jsi do nemocnice. Odpočívej, šetři se, ať se z toho tělo vzpamatuje. Aronek to vycítil, že ti není dobře a chtěl ti pomoci, tak jak jen to pejskové umí, svojí přítomností.
    Člověk už tak nějak časem otupí, přeci jenom jsem každý den v práci, v autobuse, nakoupit dojdu. V neděli ráno mě vzbudilo pípnutí mobilu od eroušky, že jsem se 4. 2. setkala s nakaženým ... bylo to poprvé a dobře mi z toho nebylo.
    Přeji ti hezké zimní dny, choď na procházky, venku je moc krásně a hlavně nikam nespěchaje a odpočívej ♥
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, bylo to jen tak tak, naštěstí nepřišly potíže s dýcháním. Unavená jsem pekelně, na procházky to ještě není, dnes se chystám na dvorek doplnit krmítko :o)
      Aaron byl úplně bezradný, vůbec se mu můj stav nelíbil...
      Dávej na sebe pozor, moc děkuji! H.

      Vymazat
  6. Heli, tak hlavně, že máš tu potvoru už za sebou. Můj muž už 4 dny posmrkoval a pokašlával a na mě to padlo dnes ráno, ucpaný nos , kašel...ale to jestli je to pan C potom nepatřím je mi zatím, jako každou zimu, když se nachladím. Horší je to, že jsou děti doma na online výuce a tak se nezastavím celý den...a už vidím chlapa s rýmečkou, jak se o mě stará:-D závidím ti ty tvé ošetřovatele;-) patří jim velký dík a ty měj už jen prima dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, doufám, že si zůstala jen u toho nachlazení! S dětmi to je teď náročné, i když je člověk úplně dobře.
      Kluci byli fakt úžasní, bylo mi tak, že sama bych to nedala...
      Pa, H.

      Vymazat
  7. Milá Helenko, hlavně že už jsi v pořádku. My si procházíme smutným obdobím, mmj, také skoro celou rodinu navštívil stejný pán.

    Měj se krásně a hodně zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško, moc děkuji a doufám, že i u vás nakonec všechno dobře dopadne.
      Držte se! H.

      Vymazat
  8. Helenko, hlavně, že jste to všichni zvládli v domácích podmínkách, bez potřeby převozu do nemocnice, to už je pak evidentně ještě horší stav.
    Situace není lehká, bude to trvat ještě hodně dlouho, než se ve všech státech lidstvo s "nepřítelem" popere. Dnes jsem zrovna mluvila telefonem s kamarádkou, manžel je nakažený, ona tím pádem v karanténě a čekají na průběh. Doma jsou od sebe oddělení, ale myslím, že zabránit se tomu již stejně nedá.
    Opatruj se, přeji hodně sil a energie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, naštěstí jsem neměla potíže s dechem, i když teď mi dává zabrat je vystoupat patro.
      Domácí separace je složité i v domě, natož v bytě.
      Moc ti děkuji a dávej na sebe pozor. H.

      Vymazat
  9. Helo, držím palce. Doufám, že rekonvalescence projde dobře. Buď v klidu a opatruj se.
    Aaronek má tak smutná očka. Doufejme ,že bude líp. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuji. Snažím se, na nějaké skotačení to fakt není, ale Aaron výrazně pookřál :o)
      Opatruj se, pa H.

      Vymazat
  10. Helenko, říkala jsem si, jestli jsi v pořádku, že se tu už delší dobu neobjevil příspěvek. Moc mě to mzí, že to na tebe dopadlo takovou silou. Hlavně že je ti už lépe. Tak hlavně pomalu, opatrně, nepřepínej se. Je to neřád. Opatruj se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, byla to pecka, nebudu zastírat. Jsem unavená, ale jinak už je dobře.
      I ty na sebe dávej pozor! H.

      Vymazat
  11. Helenko, já si u nás v rodině taky vytáhla černýho Petra. Pozitivní mimo mě byl také nejmladší syn a mužskej, ale vůbec nic jim nebylo. Já jsem si to tedy vyžrala. 14 dní jsem měla horečku 38 - 40 nonstop,měla jsem všechny možné příznaky, co se uvádějí, dva večery velké potíže s dechem atd. Viděla jsem to už černě... A doteď mám zdravotní problémy, nějak se z toho nemůžu vyhrabat. Vzalo mě to hodně sil i kil. Dva dny před tím, než to u mě vypuklo, tedy v době největší infekčnosti jsem byla celý den u svýho táty, o kterého se starám. A ještě jsem vezla upečené cukroví a vánočku ke starému strejdovi, který je sám. Ani jeden z nich to ode mne nechytil, což jsem samozřejmě ráda. Přeju Ti moc a moc zdraví. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, už si to někde naznačila, víš, o čem mluvím. Já naštěstí neměla dechové obtíže, to až teď sotva vyjdu patro, ale to se časem spraví... Ta starost, jestli jsem mamku nenakazila byla hrozná, i to si zažila. Tak naštěstí dobrý!
      I tobě přeji jen a jen pevné zdraví! H.

      Vymazat
  12. Helenko, jsem moc ráda, že jste to všichni tak nějak dobře přestáli. Každopádně se stále ještě hodně opatruj, ze všech stran slýchám, jak dlouho po té mají lidé stále ještě potíže s únavou, dechem a pod. Drž se! A svého psího pečovatele moc pozdravuj.
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, moc děkuji za milá slova, Aaron právě řádí s Adamem na sněhu, on to prostě miluje. Já si ještě počkám...
      Měj hezký víkend, H.

      Vymazat
  13. Tak jsem ráda, že jste to všichni ustáli, a už je dobře. Měla jsi miloučkého opatrovníka, Aronek je zlatíčko.
    Nám se to naštěstí vyhýbá, i když rodina švagrové a pár kolegů v práci si tím už také prošli. Také si dáváme pozor, dodržujeme opatření, už hlavně kvůli mě a miminku.
    Měj se krásně, odpočívej. Přeji klidné dny a hlavně zdraví!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, fakt není o co stát, dopředu člověk neví, jak a jestli to s ním zamává!
      Ty buď opravdu moc opatrná, ať si ty a miminko v pořádku!
      Pa, H.

      Vymazat
  14. Moc mě mrzí, že na tebe vir dolehl s takovou silou. Snad už ale brzy odejde, všechny následky vezme pěkně s sebou a bude zase dobře :-) Příjemnou rekonvalescenci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie Veroniko, děkuji. je mi každým dnem líp, trápí mě vlastně jen únava.
      Měj hezké odpoledne, H.

      Vymazat
  15. To je moc dobře, že už je Ti lépe, že už jsi z toho nejhoršího venku . Užila sis tedy!Ještě, že jsi měla takové tři perfektní ošetřovatele. Musíš teď pozvolna ladit svoji formu, aby bylo zase dobře.
    Náš trutnovský okres je teď na tom špatně, nákaza se šíří hodně moc. Musím zaklepat, nás ten proklatý vir zatím nenavštivil, jenže to píšu teď a ráno to může být jinak.
    Měj, Helenko, už jenom klidné dny. Opatruj se !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, opakovat si to fakt nechci.
      Vy jste teď odříznutí, dávej na sebe pozor. Snad tahle černá můra brzo skončí!
      Hlavně zdraví! Pa, H.

      Vymazat
  16. Helenko, hlavně, že už máš to nejhorší za sebou a přestála jsi to doma, vlastně vy všichni.
    Nás pan C. navštívil v lednu, asi jsme měli štěstí, manžel měl dva dny příznaky a já bez příznaků, ale byla jsem pozitivní. Nejvíc to postihlo snachu, nemohla se zbavit kašle.
    Držím palce ať jsi brzy v pořádku.Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, ani nevíš, jak moc všem přeji, když to zvládnout jen s mírnými příznaky. Já nebývám nemocná, a hleďme...
      Moc děkuji, lepší se to!
      Pa, H.

      Vymazat
  17. Heleno, tak hlavně, že jsi to zvládla a jsi z nejhoršího venku. Držím palce na rekonvalescenci, ať jsi brzo úplně fit.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  18. Pan C kolem rotuje, obtěžuje a vydatně škodí.
    Přeji hodně síly, nespěchej do života, odpočívej.
    Ti, kteří přepálili, pak litovali. Nic ti neuteče !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, moc děkuji! Ano, přepálit start, to já umím - jsem pod kontrolou :o)
      Měj hezké odpoledne, H.

      Vymazat
  19. Helenko, tak teď hlavně pozvolný start a nic neuspěchat...
    Tak hlavně že už to máte za sebou. Je stejně jen otázka času, kdy tím projdou všichni...nezbývá než si přát, aby co nejvíce v pohodě...
    At je tedy už jenom dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, moc děkuji za tvá slova. I já přeji všem co nejjednodušší průběh.
      Měj se moc hezky, H.

      Vymazat
  20. Tak hlavně že jste to zvládli bez velkých následků. je to bestie, ale budeme se muset s ním naučit žít a zbytečně nepanikařit. To je ve finále horší než samotná nemoc.

    OdpovědětVymazat
  21. Helenko, zni to skutecne desive. Myslim, ze to nakonec potka vetsinu z nas a jak pises, kdyz uz musi, tak at to neni drasticke. Po prodelani, myslim si, se zase o to vic ulevi, ze clovek vi, ze muze byt chvili v klidu a bez obav. Tak at uz je jen dobre!!!! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, nebudu dělat frajerku, bylo mi fakt zle. Jsem ráda, že už zbyla jen únava a bolest hlavy.
      Tohle nikomu nepřeju.
      Opatruj se, pa H.

      Vymazat
  22. Helenka,
    pevne verím, že už ste doma všetco ok a nezvanú návštevu ste už odprevadili...
    Mala si skvelých opatreteľov a hlavne toho štvornohého, to je na nezaplatenie a hneď Ti bolo o čosi lepšie :-)
    Škrabkám a hladkám Aarona a vy sa držte!!!
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adinko, ano, už je to dobré, jen jsem unavená. Péči jsem měla skutečně vzornou, nemůžu si na nic stěžovat.
      I vy se držte a zůstaňte zdraví! H.

      Vymazat
  23. Helenko, u nás to postihlo synovu rodinu, co je tady ve městě. Všichni čtyři pozitivní , všichni leží. Nosím jim paraleny, nakupuji jídlo , hlavně ovoce. Nákup pověsim na kliku, zazvoním a opodál čekám až si ho uklidí. Pozdravíme se, zamávám a jdu...Mám z toho obavy, chodím k zubaři a tak se taky bojim, abych to nechytla třeba v čekárně. Ještě půjdu příští týden a už to snad budu mít hotové , ale obavy tu jsou. Hlavně , že už se uzdravuješ. Syn v Chrastavě měl podobný průběh jako Ty a následky cítil ješte dost dlouho. Únavu, časté bolesti hlavy, špatné dýchání...tak vám všem přeji, ať už je to jen a jen lepší

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, doufám, že i ve vaší rodině se už všechno vrací do normálu, jsou to situace, které jsem si nikdo neuměl představit. Opatruj se, i když vím, že mnohdy to nestačí!
      Pa, H.

      Vymazat
  24. Helenko, je dobře, že nejhorší máš za sebou, přeji klidnou rekonvalescenci, pěkně pomalu, nic neuteče. Neřád řádí všude.
    Měj klidné dny. J.

    OdpovědětVymazat
  25. jejda, tak odpočívej...já covid potkávám denně v práci, ale zatím se mi jinak vyhýbá..Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světlanko, moc ti přeju, aby to tak bylo i nadále.
      Přeji hezký víkend, H.

      Vymazat
  26. Helenko, tak ještě, že vše dobře dopadlo. U nás to řádí taky hodně. Na celém patře už jsme zůstaly jen dvě zatím pozitivně negativní. Ale nejspíš tomu neutečeme.
    PS: Chačapuri u nás chutnalo. Příště přidám ještě trochu česneku.
    Opatruj se a přeji hodně sil. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, situace je snad čím dál horší, chaos je snad stále větší. Jestli to musí přijít, moc a moc přeji jen lehký průběh.
      A jsem moc ráda, že jste si na chačapuri pochutnali, česnek to určitě vylepší.
      Opatruj se, pa H.

      Vymazat
  27. Helenko, ach jo :( ... hlavně, že už Ti je lépe ... moc moc držím pěsti ať jsi brzy úplně v pořádku ♥ M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško,nic, mám to za sebou, ale je to zkušenost, kterou bych si odpustila.
      Měj hezké dny, H.

      Vymazat
  28. Helenko, nejhorší je, že nikdy nevíme, kdy to přijde a jakou silou to uděří. Moje kamarádka byla 14 dní v umělém spánku a to je sportovec tělem a duší. Jsem moc ráda, že ses nám uzdravila a že mě zase s sebou někdy vezmeš na virtuální výlet..Teď ale raději ještě odpočívej. Ona i rekonvalescence je moc důležitá. Měj se moc hezky a opatruj se. Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, napsala si to přesně. Nikdo neví kdy a jak. Na nějaký výlet se těším, ale sama cítím, že to zatím nejde.
      Měj se moc hezky, pa H.

      Vymazat
  29. Helenko, jsem ráda, že to dobře dopadlo a že jsi zase v pořádku. Buď na sebe ale opatrná a snaž se stále odpočívat. Aaronek na fotkách vypadá hodně smutně, tak snad už mu bude veseleji, když je panička zdravá. :o) Posílám mu pohlazení.
    Měj klidné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já taky :o) Odpočívat musím, únava je zatím značná. Aaron byl z té situace celý vykulený, teď už je OK a řádí na sněhu.
      Měj se moc hezky a dávej na sebe pozor, H.

      Vymazat
  30. Helenko, už jsem si říkala, kde jsi. Hlavně, že už jsi v pořádku. U nás to měla dcera, ale my jsme se s ní neviděli předtím. Ale prožívala jsem to s ní na dálku hodně, přestože je mladá, měla děsný průběh skoro dva týdny. Měj se pohodově a Aaronkovi posílám pohlazení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, už jsem tu! Ano, ani nízký věk tady nic neznamená, zasáhne to kohokoli. Mamka o mě měla taky velkou starost, stále nabízela nákupy, vaření, ale kluci to všechno v pohodě zvládali.
      Moc ti děkuji, pohlazení vyřízeno! H.

      Vymazat
  31. Milá Helo, zdraví Tě doktor Damdidam a na bacily má lety osvědčený recept, vitamín D3+ Hlívu ústřičnou. A to od září do konce dubna. V této vyjímečně situaci i déle. Funguje to už 13 let, od doby kdy jsem prodělala velice těžkou chřipku a stále to funguje na celé rodině👍
    Přeji Ti rychlé uzdravení a pochvalu vzorným pečovatelům😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, moc ti přeji, že funguje osvědčený recept, jen tak dál.
      Pečovatelé byli skutečně vzorní.
      Měj se moc hezky, pa H.

      Vymazat
  32. Aron je úžasný, ale i manžel se synem. Helenko, přeji, ať je už jen lépe. Nevím, jak si ten vir vybírá, koho skolí a kdo ho bude jen přenášet. Hlavně, že už to nejhorší máš za sebou. Klidné dny a hodně zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, ano, byli opravdu skvělí! Jsem moc ráda, že to máme za sebou, i když teď člověk fakt neví.
      Moc děkuji a hezké dny přeji i já tobě, H.

      Vymazat
  33. Také nás ta potvora obešla! Manžel měl kašel, ten to zřejmě přivlekl. Já krom ztráty chuti a čichu byla bez příznaků. Relativně nejhůř to odnesla mamka. Ztráta chuti a čichu, dva dny zvýšená teplota a zažívací obtíž a hrozná únava. Ale vzhledem k tomu, že je jí přes sedmdesát a je okologický pacient, zvládla to velmi dobře!👏 A do rodiny dcery to zase přivlekl zeťák. Obešlo je to všechny tři, naštěstí téměř bez příznaků. Jen se obáváme, aby se ještě něco nevyštěnilo malému.🤔😨😨
    Hlavně, že i vy jste to statečně ustáli a už bude jen líp! Opatruj se, odpočívej, nikam nespěchej! A chválím tvé skvělé pečovatele.👏👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Emo, to ti fakt moc přeji! Člověk skutečně neví, kdy a jak silně. Není to žádná legrace.
      Moc děkuji a přeji hlavně zdravé dny, H.

      Vymazat
  34. Ahoj Helenko,
    já jsem si říkala, co se s tebou děje. Jsem moc ráda, že jsi už v pořádku a doufám, že brzy budeš zase v původní kondici. Naší rodině se to zatím vyhýbá, tak doufám, že se to udrží...:-)
    Klidné a pohodové dny přeji!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, užívala jsem si! Nebyla to žádná legrace. Jsme všichni rádi, že to máme za sebou.
      Haničko, moc ti přeji hlavně zdraví! H.

      Vymazat
  35. Lítá okolo a čím dál tím blíž. Preji ti rychlou rekonvalescenci, at mužes brzy delat bez omezeni, co te teší. Podrbání zdravotnîkovi Aaronkovi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, moc děkuji, podrbání vyřízeno!
      Přeji hlavně zdravé dny, H.

      Vymazat
  36. Helenko, nám se zatím vyhýbá, ale v bližší rodině řádí a není to sranda.
    Hlavně, že jste všichni v pořádku. A je super, jaké pečovatele máš kolem sebe.
    Krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, to vám přeju! Sranda to fakt není.
      Ano, to jsou ty chvíle, kdy člověk pozná, koho má vedle sebe.
      Moc tě zdravím, H.

      Vymazat
  37. Helenko, je moc fajn, že jsi měla oporu, péči o povzbuzení od zbytku rodiny a že se maminka nenakazila. Nyní tedy opatrně. U nás to měl jen zeť a to jen lehký průběh a nikdo to nechytil. Opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, to jsem taky moc ráda. Bude jí 80 let, měla jsem fakt strach.
      Měj hezké dny a opatruj se. H.

      Vymazat
    2. Tak asi jsem to zakřikla. Ve čtvrtek byl s příznaky na testech syn a je pozitivní. Snacha a Lukášek jsou na pozoru. Syn má zatím teploty a pokašlává a bolí ho hlava, ale jinak snad dobrý. Mám ale docela strach. U nich v kasárnách prý to má kde kdo.

      Vymazat
    3. Maruško, myslím na vás a doufám v lehčí průběh. Všem nemusí být mizerně!
      Držte se, pa H.

      Vymazat
  38. Helenko, uf! Pan C je nevyzpytatelný. Nezdvořák. Jsou ale věci, které jsou námi ne zcela ovlivnitelné. Vítám tě zpět. Jen pozvolna, šetři se. Ať se brzy vše vrátí do "normálu". Chlapům doma pošli velkou pochvalu. Opatruj se K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti řeknu, Katko! Volila bych i ostřejší slova...
      Chlapi byli fakt skvělí a Aaron zlatíčko!
      Pa, H.

      Vymazat
  39. Helenko jsem moc ráda, že už je to za tebou a že už je ti lépe, i když to asi ještě chvilku potrvá, než se zase rozběhneš. Pejskové to cítí, když je ti špatně. Mám s těmi mými také takovou zkušenost. Přeji celé tvé rodině hodně zdraví. My se zatím vyhýbáme, ale vím, že to je jen o času.
    Přeji ti hezké dny a moc hladím Aaronka - věrného ošetřovatele.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivuško, asi ano. Hlava by chtěla, ale tělo se zatím aktivně brání...
      Moc děkuji a přeji hlavně zdravé dny, H.

      Vymazat
  40. Helenko, tak hlavně, že už je lépe! Už aby bylo jaro to si snad dá virus zpátečku. My se zatím držíme, u nás je celkem klid. V práci se občas vyskytne nějaká karanténa, ale jinak pohoda. Když slyším všude kolem jak to řádí, tak mě z toho mrazí. Přeji ti pohodový večer ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, moc vám ten klid přeji. Ani já nevím, kde jsem ho potkali a vzali domů...
      Děkuji a zdravím, H.

      Vymazat
  41. Som rada, Helenka, že si to zvládla ... u nás našťastie Čierneho Petra nevytiahol nikto, aj ja len pol dňa teploty, bez bolesti len kašeľ a slabosť a teraz únava donekonečna ... Ale bude lepšie, opatruje sa!!! Marta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to vám moc přeji. S ničím se neléčím, tak silný průběh jsem opravdu nečekala. Ta únava je šílená...
      Moc tě zdravím a děkuji, H.

      Vymazat