...uletěla nám...

čtvrtek, srpna 22, 2013


Hezký den všem!


Určitě se ptáte, co nebo kdo nám uletěl. Řeč bude o naší Terezce. 1. srpna nám uletěla do Spojených států, konkrétně do San Francisca. Studuje tam na právnické fakultě místní university.
Na první pohled křehká princezna s okouzlujícím a odzbrojujícím úsměvem, uvnitř cílevědomá, neskutečně pracovitá a paličatá mladá žena.(za tohle dostanu určitě vynadáno:o)) Jejímu odletu předcházel rok a půl neskutečné dřiny a překážek, které všechny zdárně překonala. Protože místa na studijní pobyt byla jen dvě, hrozně moc jsme jí přáli, aby to vyšlo a když to vyšlo, hrozně moc jsme se o ni báli. A bojíme se vlastně pořád, ale to k rodičů tak nějak patří.
Protože málo kdo z nás léta do San Francisca na víkend, nabízím pár Tečiných fotek.
Universita San Francisco


Golden Gate Bridge


S některými svými "spolužáky" se Terka zná už z Prahy, kde byli na letní škole. Musím říct, že jsou velmi přátelští  - pozvali ji třeba na víkend do domu u jezera Tahoe .



Nebo do domu s vinicí v oblasti Sonoma. Tam také nvštívili vinařství a muzeum Francise Forda Coppoly. Najdete tam spoustu atributů z filmu Kmotr,


pan režisér má pochopitelně i svoje víno...


A to už jsme zpět ve městě, konkrétně na mole č. 39. V hlavní roli jsou lachtani. Povalují se tam, prý neskutečné rámusí a smrdí a ač vypadají jako lenoši, bojují spolu a shazují se do vody...




Tak to je pro dnes všechno, Škola je hodně náročná, ale Terka je tam spokojená a to je hlavní. Každý den děkuji za vynález skype a podobných vymožeností, vzdálenosti se tak opravdu trochu zmenšují...

Všechny vás moc zdravím!
Vaše Helena

You Might Also Like

56 komentářů

  1. Heli, to musite byt velmi pysna maminka! I kdyz chapu ten strach, ktery prozivame my maminky vsechny (ja zatim, kdyz dcera dojizdi skolnim autobusem do vedlejsi vesnice). Tak preju, at se ji tam libi a Vam, at ten cas ubehne rychle :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kami, moc děkuji za milá slova, pyšná matka jsem, to je jasné!
      Moc zdravím, H.

      Vymazat
  2. Milá Helinko...
    Terezka je úžasná !!!!! Důležité je, že si věří, že bojuje za svůj sen a studium v zahraničí se jí mnohonásobně vrátí. A tebe obdivuji, že to všechno zvládáš, jak nejlépe to jde.
    Přeji ti krásný zbytek týdne, pa Martina ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, znáš to, tisíckrát denně o sobě pochybuje, ale nakonec zatne zuby a jde do všeho naplno.
      Moc děkuji za slova podpory, pa H.

      Vymazat
  3. Ahojky Helenko,
    tak to klobouk dolů před Tvojí dcerkou! Je vážně moc šikovná a hlavně odvážná a obdivuhodná, že se do toho pustila! Moc držím pěsti ať se jí v Americe a hlavně na univerzitě daří!!! Hezké fotky!
    Hezký den, Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, moc děkuji za tvůj milý komentář, jsi moc hodná!
      Posílám pozdravy, H.

      Vymazat
  4. Helenko, ty jsi neskutečně statečná maminka!!! Ale když jsou ty možnosti, tak proč to nezkusit, proč to nevyužít... A Terka je samozřejmě velmi šikovná! Zkusila to, dala do toho hodně a teď získala možnost studovat v USA! Věřím, že to nebylo snadné, o to víc si to teď určitě "užívá" (ono tam je určo dřina, ale zase na druhou stranu... San Francisco!) :) Helenko, obě se držte! :) Měj krásný den!!! Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji, Jolanko, já už jsem spíš zocelená...Poprve nám odletěla v 18 letech do Anglie, to jsme si na tom letišti fakt sáhli na dno... A pak ještě 3x, a to už jsme si zvykli...Jde si za svým a tak se ji snažíme podporovat...
      Moc tě zdravím a děkuji, H.

      Vymazat
  5. ...v uliciach san franciska....pokracuje :) Heli, viem ze je to tazke, ale mozes byt pysna na dcerku a ona ti to bude oplacat ucenim a vystudovanim...a to budes este pysnejsia :) paaa pozdravujem a skypovaniu zdar :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzanko, děkuji za povzbuzení! Je to tak, jak píšeš.
      Měj se hezky, H.

      Vymazat
  6. Teeeda, klobouk dolů. Je úžasná, já bych se tak bála. Jako dítě i jako matka. Gratuluji. A jinak - nádherné fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, je, máš pravdu! Není v cizině poprve, umí výborně jazyk a je velmi praktická, tak snad všechno dobře dopadne.
      Děkuji a zdravím, H.

      Vymazat
  7. Jé,tak to je krásné!
    Pustit se takhle do světa,to chtělo jistě hodně odvahy,ale mladí mají cestovat,poznávat svět,získávat nové zkušenosti.Mají úplně jiné možnosti,než jsme měli my a měli by příležitost chytit za pačesy.
    Studium v zahraničí je úžasná možnost,která se určitě v budoucím životě zúročí.Navíc dcerka získá nové rozhledy a pozná svět.
    No a tobě nezbude nic jiného,než trpělivě podporovat,být na svoje dítě po právu pyšná a čekat na návrat.
    No a fotky jsou krásné!!!!Kdo by tohle všechno nechtěl jednou vidět.
    Heli,moc zdravím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemohu než souhlasit a moc ti poděkovat za podporu, Blani!
      Měj hezké dny, H.

      Vymazat
  8. Helenko tak to je úžasné,přeji jí mnoho úspěchů!!!Krásný týden!

    OdpovědětVymazat
  9. Helenka tak to je krasne, ze sa dcerka dostala v Amerike za velkou mlakou na prava, prajem jej hlavne vela uspechov...Nellie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Nellie! Terka práva studuje v Praze na UK, tak tohle budu další, výrazně jiný pohled...
      Hezký den, H.

      Vymazat
  10. Heli, na Terku môžeš byť pyšná....cieľavedomá mladá dievčinka sa vo svete nestratí a držím jej palce, nech úspešne ukončí štúdium na univerzite.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  11. Helenko -- tak to je skvělé --- Terezka je úžasná a ty pyšná maminka :o) Měj se mooooc krásně páá

    OdpovědětVymazat
  12. To je paráda, je moc šikovná, to se nepovede každému. Moc ji gratuluji k takovému výsledku a i tobě k takové dceři:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko, já ti moc děkuji! Když jsme viděli to nasazení, skoro jsme se modlili, aby všechno klaplo...
      Měj hezké dny, H.

      Vymazat
  13. Helenko,moc Ti tu velkou radost z dosažených úspěchů Vaší dcery přeji:-)
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  14. Helenko, jak moc dobře ti rozumím. Na jednu stranu bych si přála, aby moje děti poznaly svět, byly úspěšné, ale na druhou strnu bych je chtěla mít na blízku, neb se o ně moc bojím. Přeji Terezce, ať se ji daří a hlavně, ať jednou bude kdekoliv, ať je šťastná!! A děkuji za krásné fotky, neboť tam jsem ještě taky nebyla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petruško, jsi zlatá! Napsala si to přesně, my mámy to prostě asi tak cítíme všechny!
      Moc děkuji a posílám pozdravy, H.

      Vymazat
  15. Ano, Američané jsou velice kamarádští a neuvěřitelně vstřícní, máme to vyzkoušené! Konstatuji, že děvčata si umí kolikrát lépe poradit než jejich protějšky. Nejen, že jsou cílevědomější, ale i pragmatičtější a pilnější, než kluci (za našeho mládí,jsme to zjistily, až věkem a doma u domácího krbu:-D)!
    Musím přiznat, že mě USA neoslnilo, byla jsem ráda zpět ve stařičké Evropě, už jen kvůli jídlu, natož kultuře:-D Ovšem důvody pobytu Terezky v USA jsou jiné a mládí to prožívá jinak:-) Zaslouží si, ať se jí daří!!!
    No a maminka si musí zvykat, že i děti jednou vyletí z hnízda:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, máme holku a kluka a pod tví slova se mohu jen podepsat...Na druhou stanu, když chlapeček fakt něco chce, umí si poradit a všechno zařídit...
      Terka zatím říká: jsou divní :o), tvrdí, že Evropa jí je bližší, tak doufám, že se na tom nic nezmění.
      Moc tě zdravím, pa H.

      Vymazat
  16. Ahoj Helenko, mládí vpřed...já být dneska mladá, tak mě tady nikdo neudrží....v naší republice, je nic dobrého nečeká, takže jen dobře dělá. Naše dcera letos v Mnichově dostudovala, takže už je magistra s německým diplomem. Teď ji máme doma, takže si moc užíváme, až bude zase odjíždět bude to zase slzavé údolí.Moc tě zdraví Eliška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliško, vidím, že to je všude podobné! Máš také velmi šikovnou dceru, my se modlíme, aby Terka jednou skončila v dojezdové vzdálenosti nebo v Anglii :o)
      Měj se hezky, pa H.

      Vymazat
  17. Ahoj Helenko.Držím palečky Terezce ať se daří a Tobě ať technika funguje a je příjemným pojítkem s naší rodinou.Lena

    OdpovědětVymazat
  18. Helenko, obdivuji Terezku a přeji ji a nejen ji vše nejlepší.
    IVA

    OdpovědětVymazat
  19. Helenka dcéra je veľmi šikovná. Moja dcéra je tiež v Amerike, ale len na 4 mesiace. Vráti sa 23. septembra a už sa neviem dočkať. Je rovnako krehučká, ale to ako sa sama o seba vie postarať, ma udivuje. Hold máme už veľké deti. Skype je neskutočná vec, fungujeme na ňom každý deň. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, já si pamatuji, jak ses se Soničkou loučila...je to těžké, viď, ale moc jim to přejeme!
      Děkuji ti za komentář a moc tě zdravím, H.

      Vymazat
  20. Terezka je skvělá,moc ji to přeji!Helenko neboj,ona se vrátí...ale přesně vím co asi prožíváš.Drž se pa Věra

    OdpovědětVymazat
  21. Hmm...smutné aj milé. Smutné že odchádza a milé že maš tak šikovnú dcérku :-) Pozdravujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, moc děkuji! My si na její odlety už trochu zvykli, je hezké že se stále vrací...
      Děkuji, pa H.

      Vymazat
  22. Helenko, gratuluji nejen Terce ale i vam, rodicum ;). Urcite ji to utece rychleji nez vam, ale jak pises, internet (skype) to jisti! Moc zdravim, Monika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, moc děkuji za tvá slova a milou návštěvu.
      Posílám pozdravy, H.

      Vymazat
  23. Téda, to je ale šikovná cérenka, to se musíme připojit s gratulací!!! To se opravdu jen tak nepoštěstí dostat se na takovou prestižní školu a ještě, když byla jen dvě místa. Věřím, že jste na ní pyšní, máte vskutku být na co. A to nejen na Terku, ale i na sebe, protože na tom, co z ní dnes je, máte obrovskou zásluhu hlavně vy. Tak ať se jí daří a ať maminka neroní moc slziček, až se jí bude stýskat. Co, mami? Pa, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, Leni :o) Ale vážně, moc děkuji za krásný, lichotivý komentář! No snažili jsme se...
      Měj se moc hezky, pa H.

      Vymazat
  24. Helenko ani mě to neudivuje,co znám Tebe!Jablko nepadá daleko od stromu!!!Také jsem už něco pojezdila a říkám,je to k nezaplacení taková škola života, ať studuješ nebo jdeš jen tak za prací....Terezce se otevře celý svět!!!! Neboj ,posílám anděla strážného a fakt dík za internet a také za telefon!!!!Tak jí pozdrav a hodně dobrých přátel!!!!Daja.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dájenko, ty se mi snad jen zdáš! Moc ti děkuji! Ty jsi takový anděl...
      Přeji krásný večer, H.

      Vymazat
  25. Ahoj Helenko, hlavně aby byla Terezka ve škole spokojená. Já mám z domu obě holky, jednu v Praze a druhou v Brně, myslím si jaká to není dálka a skype ani nevypínám co kdyby některá zavolala, ale kdyby chtěly úplně do světa taky bych to přežila. Terezka uvidí kus světa a nasbírá spoustu zkušeností tak ať se jí daří a tobě moc nestýská :)
    Měj se krásně Vlasta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlastičko, ve škole se jí líbí, je to úplně něco jiného než tady, bude to velká zkušenost!
      Moc tě zdravím, H.

      Vymazat
  26. Helenko, myslím na tebe. Ale Terka to tam určitě zvládne a ty taky. Internet je dobrá věc, to známe. Jinak ten čas tak strašně letí, ani se nenaděješ a máš ji zpátky.
    měj se pěkně Věrka

    p.s. lachtani fakt smrdí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi moc hodná, Věruško! Já vím, skoro měsíc je fuč...v tomhle je čas milosrdný...
      Měj hezký večer, pa H.

      Vymazat
  27. Heli, srdečne blahoželám dcérke, že sa jej pobyt podaril, určite ju to stálo veľa síl, ale zároveň mala od vás určite skvelú podporu:)
    Prajem nech obavy vystrieda radosť zo všetkého čo jej tam bude dopriate zažiť.

    P.S. musím ti prezradiť, že pri podobných príspevkoch pociťujem radosť, že tí naši sú ešte maličkí...:)
    Gabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábinko, moc děkuji! Já ti musím prozradit, že čas letí daleko rychleji, než bychom si mnohdy přáli...
      Pa, H.

      Vymazat
  28. Heli, musíš být na Terezku hrdá ..... držím palečky, ať se jí na studiích líbí .... na tohle bude určitě vzpomínat celý život ....pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem, Markétko, to víš, že jsem!
      Moc děkuji za milá slova a zdravím, H.

      Vymazat