...kuře na chorizu a citronech...

sobota, května 14, 2011

Hezké sobotní odpoledne všem!

Začíná nám to krásné období, kdy chceme být co nejvíc venku, ale, světe div se, v poledne chce celá rodina jíst. Grilovat se taky nedá pořád, a tak mám pro vás jeden recept, který zabere jen minimum času a pochutnáte si.

Potřebujeme:
1,5 kg kuřecího masa, stehna, prsa nebo paličky
1 citron na kolečka
1 černé olivy
3 paličky česneku rozdělené na stroužky, ale neloupané
asi 150 g choriza (španělská dobrota, pikantní, hodně papriková, u nás koupíte buď jako salám nebo klobásu)
300 ml kuřecího vývaru
50 g másla
1/2 lžičky sladké papriky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř


Troubu předehřejeme na 200 stupňů, všechno narovnáme do pekáče, zalijeme vývarem, osolíme a okořeníme. Peču asi hodinku. Jako příloha jsou moc dobré nové brambory, ale chleba vám bude taky stačit :o) Nechte si chutnat!


Mějte se moc krásně, doufám, že všechny technické potíže jsou už překonány a blogy budou fungovat, jak mají!
Moc vás zdravím, Helena

You Might Also Like

23 komentářů

  1. Heli, už si píšu a ukládám, prima recept!! Hezkou sobotu!! Peťa

    OdpovědětVymazat
  2. Helenko, máš naprostou pravdu...jak vše zvládnout, aby to bylo vše včas hotové...s tím bojuji neustále, někdy si říkám, že dvě ruce mi nějak nestačí :o)) Tvůj receptík vypadá opravdu lákavě....úplně jsem na to dostala takovou chuť :o)vyzkouším a píši si. Děkuji! Dnes chci také vyzkoušet jeden receptík z jednoho blogu, tak uvidím jak se mi to povede. Dobrou chuť vám všem doma!Moc pozdravů, Soňa

    OdpovědětVymazat
  3. Zní to skvěle a vypadá ještě líp. Už mám opsáno ve své Kuchařské čarodějnické knize ;-). Krásný víkend. Vivi

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky Heli!!!!
    Vypadá to velice dobře a všechno z tohoto receptu mám ráda...olivy i "čorizo" miluju.
    Určitě to bude dobrota!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Děláš mi chutě, Helčo. Samé dobré vstupní ingredience, snadná a rychlá příprava a asi i rychlá konzumace - přesně moje parketa. Už vím, jak bude vypadat naše příští kuře na talíři :-))
    Hezký zbytek víkendu, Ditta.

    OdpovědětVymazat
  6. Heli, tak to vypada naramne. Za chvilku vydame blogarskou kucharku :o) Urcite vyzkousim, i kdyz nemam paru jestli tu lze chorizu taky koupit. Krasny vecer, Katerina

    OdpovědětVymazat
  7. Helčo,
    pečené kuřátko vypadá krásně.
    Mám moc ráda černé olivy,
    tak recept určitě vyzkouším.
    Krásný večer.
    Petra

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Helenka, ten recept vyzerá veľmi lákavo, určite ho niekedy urobím, keď nás bude doma viac, takmer všetko mi chutí až na to chorizo, to som ešte nejedla, tak som zvedavá, diki krásne za receptík
    srdečne pozdravujem
    Emily

    OdpovědětVymazat
  9. Helenko,receptík vypadá úžasně. Kuře můžu i denně. Jen olivám jsem jaksi zatím na chuť nepřišla. Ale určitě to bude skvělé i bez nich.

    Krásnou neděli.
    Andrea

    OdpovědětVymazat
  10. Peti, děkuji za návštěvu a nechte si chutnat!

    Soničko, někdy se tomu směju (když svítí sluníčko), někdy malinko podléhám depresi... já vím, že stihnout se všechno nedá, ale když já bych tak chtěla...Tohle kuře umí spravit náladu :o)

    Krásnou neděli, moc vás zdravím. H.

    OdpovědětVymazat
  11. Marcelko, díky za návštěvu!

    Vivi, díky a hezké čarování!

    Blani, tak to ti bude určitě chutnat. S chorizem dělám ještě úžasný rajčatový salát, budu ho muset "oprášit".

    Mějte se moc hezky, H.

    OdpovědětVymazat
  12. Dittu, to mám radost, že tě recept zaujal! Myslím, že si pochutnáte.

    Katko, s tou kuchařkou máš tedy pravdu. Co jsem zatím z blogů vyzkoušela, všechno chutnalo báječně! Prostě vyzkoušené recepty! Pokud chorizo neseženeš, zkus nějakou hodně masovou (tvrdou) uzeninu s paprikou.

    Peti, já taky a moc. U nás je vybírá už jen Adam, ale on do nich taky dostárne...

    Příjemnou neděli, mějte se krásně! H.

    OdpovědětVymazat
  13. Emilko, děkuji za milou návštěvu. Chorizo je kvalitní, hodně tvrdá uzenina s paprikou, kuřeti dá hodně příjemnou chuť a hlavně vůni, s citronem a česnekem dokonale ladí.

    Andrejko, já mám kuře taky hodně ráda. A ty olivy, nic si z toho nedělej, u nás je Adam taky vybírá ...

    Příjemný den, moc vás zdravím! H.

    OdpovědětVymazat
  14. MILÁ HELENKO,
    MOC TĚ ZDRAVÍM MOC CHCI PODĚKOVAT ZA KRÁSNÉ KOMENTÁŘE A NÁVŠTĚVY.
    JO KUŘE TO MILUJEME HLAVNĚ NAŠE KRISTÝNKA.
    RECEPT MOC RÁDA VYZKOUŠÍM.
    PŘEJI KRÁSNÝ ZBYTEK NEDĚLE ADÉLA

    OdpovědětVymazat
  15. Heli, toto vyzerá veľmi dobre. Kedže nie sme cez salámy, údeniny a pod. chorizo mi nič nehovorí. Ale asi to bez neho nebude ono...

    OdpovědětVymazat
  16. Adélko, i já děkuji za návštěvu, k tobě chodit je radost! Budu ráda, když si na kuřeti pochutnáte!

    Jani, já uzeninu taky moc nemusím, ale chorizo je hodně kvalitní a skutečně dodává jídlu charakteristickou chuť.

    Mějte hezký den, zdravím H.

    OdpovědětVymazat
  17. Heli, receptík vypadá moc jedle, kuřátko mi rádi, takže třeba někdy vyzkoušíme. Měj se krásně, Petra

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Helenko,
    píšu si a určitě vyzkouším!!
    My kuřátko můžeme na všechny způsoby.
    Děkuji za repcept
    a přeji krásný nový týden :o))
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  19. Peti, děkuji! U vás se dobře vaří, snad vám bude chutnat.

    Jaru, já taky kuře moc ráda a tohle mi opravdu chutná. Snad bude chutnat i u vás.

    Mějte se moc hezky, pohodové dny. H.

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Helenko, konečně jsem se zase dostala k blogu a vidím kolik mi toho tady uteklo. Tvůj recept vapadá hodně lákavě a ten boj s časem znám přichází s každým krásným počasím, kdy by byl člověk mnohem raději na zahrádce než u plotny, takže rozhodně vyzkouším. Přiznávám, že mě uchvátily tvoje sedáky z koberečků Ikea a asi se u tebe budu inspirovat, jestli tam teda nejaké zbyly.
    Jsem moc ráda, že jsem tu s vámi zase zpátky a přeju ti krásný,pohodový týden, Lucka

    OdpovědětVymazat
  21. Heli, moc díky, už se těším až vyzkouším!!! Od tebe je to vždy osvědčené:) Moc zdravím!!! Radka

    OdpovědětVymazat
  22. Lucinko, moc děkuji za milou návštěvu! Vždycky tě tady ráda vidím, jsi taková hodná duše. Děkuji!

    Radu, díky moc! To víš, už vařím hodně let :o)

    Mějte se moc hezky, zdravím H.

    OdpovědětVymazat